L’arròs amb guixes serà protagonista de la Trobada Gastronòmica Què fem del caldo a la Marina Alta

L’arròs amb guixes serà protagonista de la Trobada Gastronòmica Què fem del caldo a la Marina Alta
  18/10/2018

 

La jornada serveix per conservar els orígens i no perdre la identitat i per fer un tribut a la cuina de la postguerra

La tercera trobada gastronòmica de l’arròs caldós Què fem del caldo a la Marina Alta? entronca amb la commemoració del 80 aniversari de la Guerra Civil espanyola i es dedica enguany a un plat de l’època de postguerra, exemple de la supervivència en la cuina: l’arròs amb guixes. La trobada, organitzada pels Ajuntaments de Dénia, Xaló, Pego i Ondara, l’EATIM de Jesús Pobre i l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma), tindrà lloc a Jesús Pobre el proper dissabte 27 d’Octubre i tronarà a servir per conservar els orígens i no perdre la identitat. El dinar de l’arròs amb guixes, cuinat per l’equip de Al teu gust, se servirà per a 180 comensals al riurau de Jesús Pobre, a les 14 hores. Completen el menú una ensalada amb productes de la terra, olives, embotit de la Marina, coques d’oli elaborades amb el blat tradicional que torna a cultivar-se a Jesús Pobre, dolços i pastissets. Tot regat amb vi i mistela de Xaló. El preu de participació és de 12 euros i els tiquets es poden adquirir a l’EATIM i el Mercat del Riurau de Jesús Pobre, l’hotel Costa Blanca i les oficines d’Aehtma.

        Prèviament al dinar, en la Sala de Plens de l’EATIM de Jesús Pobre, a les 12 hores, se celebrarà una taula redona, amb la participació del cuiner Miquel Ruiz i l’arxivera municipal de Dénia, Rosa Seser, sobre la guixa i l’alimentació a la postguerra. A més, es projectarà un audiovisual sobre el cultiu i recuperació d’este llegum.

        Esta trobada, que té com a objectiu recuperar els plats tradicionals d’arròs caldós, sintetitza bé l’essència bàsica del projecte #Dénia&Marina Alta Tasting Life de la Ciutat Creativa UNESCO de la Gastronomia, que aposta per la tradició, la gastronomia, la cultura, la recuperació dels productes autòctons, l’intercanvi d’experiències, la innovació i el suport al sector primari. En esta línia, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha expressat que la recuperació de receptes tradicionals de Dénia i la Marina Alta és molt important en este pla d’acció, destacant, a més, la implicació de la comarca en el seu desenvolupament i en l’aportació dels productes que s’empren en la trobada gastronòmica que se celebra a Jesús Pobre.

<<< Tornar a la portada