Óscar Palacio guanya el concurs al millor gelater artesà d’Espanya

Óscar Palacio guanya el concurs al millor gelater artesà d’Espanya
  24/02/2018

 

“El món del gelat no té altre límit que la lògica i la coherència”

 

“De la terra a la terrina i cada vegada menys dolços”

 

LLUÍS PONS

 

L’elaboració d’un gelat artesà requereix tot un procés que se’ns escapa fins i tot quan tenim este saborós producte entre les mans. Un complement alimentari amb segles d’història que ens ha brindat a tots grans moments de la infantesa, i que ha evolucionat en els últims anys al mateix pas que ho ha fet la gastronomia i la restauració. A la nostra comarca el pedreguer Óscar Palacio, expert universitari en elaboració artesanal de gelats, ha viscut eixa progressió durant l’última dècada, des de que és mestre gelater de la mateixa empresa que dirigeix, Helados Palacio. Este dijous va guanyar a Madrid el Concurso Cattabriga & Anhcea que organitza la Asociación Nacional de Heladeros Artesanos i que busca el millor sabor de l’àmbit nacional, un títol que ha celebrat amb molt d’entusiasme i il·lusió.

            Óscar Palacio s’ha criat en eixe ambient, en el d’una empresa familiar que van posar en marxa en els noranta els seus pares, Paco Palacio i Maite Tomás, dedicada a la fabricació i distribució d’orxata i granitzats. Allí es va iniciar en el procés d’elaboració de gelats per desprès ampliar coneixements amb la formació que va rebre al departament de Química Analítica y Bromatologia de la Universitat d’Alacant i altres estudis.      

<<< Volver a la portada