La Regidoria d’Igualtat promou la campanya No sigues el que abans et va fer mal per a commemorar el 25N

  La Regidoria d’Igualtat promou la campanya No sigues el que abans et va fer mal per a commemorar el 25N
  15/11/2021

El Dia Internacional de l’eliminació de violència contra la dona serà commemorat en Pego amb una sèrie d’activitats que tenen com a motiu central el vídeo de la campanya No sigues el que abans et va fer mal que ha estat impulsada per la Regidoria d’Igualtat com a fórmula de conscienciació. 

​La campanya ha estat presentada per la responsable de l’àrea, Maria Mercedes Bolta, junt amb la regidora de Sanitat, Alicia Siscar i les representants del Grup de Dones Cabal, Tere i Pura Ferrando com a entitat col·laboradora.  

​Segons ha explicat la regidora d’Igualtat i Serveis Socials, la iniciativa ha estat treballada amb l’esforç i la  il·lusió d’actors, actrius i col·laborador del municipi per a posar el focus damunt del maltractador que a que sigaconscient de ser-ho i amb això tinga una motivació per canviar, tal i com afirma el catedràtic de Psicologia Clínica de la Universitat del País Basc, Enrique Etxeburua, a l’hora d’afrontar la rehabilitació.

“Volem que el maltractador s’identifique com a tal ique, a més, no veja com a normals pràctiques que no ho són” ha apuntat per a incidir en que el projecte ha estat configurat al voltat de frases com ta mare no estaria orgullosa de tú; no es més valenta la matxada; totes i tots sabem que ho fas perquè et sents dèbil; encara que et poses així la dona no és inferior a tú, no eres més home eres un maltractador. 

Les cinc, segons ha detallat, estaran col·locades en format pancarta estratègicament al llarg del casc urbà, i seran reproduïdes en format pegatina per a distribuir-les per comerços, bars i centres educatius. 

Així mateix ha remarcat la col·laboració de la Regidoria de Sanitat per a organitzar el programa. La responsable d’aquesta ha justificat l’acció en ares a la incidència del COVID en el malaurat fenomen del maltractament cap a les dones. A més ha fet menció de les dues marxes nòrdiques organitzades com a aperitiu i epíleg del programa com activitats reivindicatives saludables. 

Per la seua banda, la secretària del Grup de Dones Cabal ha fet públic que Maiak Lechgar, alumna de 2 d’ESO de l’Institut Enric Valor ha resultat guanyadora del concurs de cartells commemoratius de l’efemèride que l’entitat ha tornat a organitzar amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat. A banda, ha reiterat que el col·lectiu ha renovat les polseres per a tornar a posar la vacuna simbòlica contra la violència de gènere el dijous 25 de novembre al mercat. 

Totes elles han donat a conèixer la següent agenda d’actes, que se perllonga tot el que queda de mes: 

 

DIVENDRES 19

​-A les 19 h.: Representació de l’obra Delirium al teatre municipal.

 

DISSABTE 20

​-A les 11 h.: Contacontes Francesca la princesa desencantada i taller familiar Desmuntant l’amor romàntic al Centre Municipal d’Exposicions del carrer Hospital.

 

DIMARTS 23

​-A les 19 h.: Xerrada L’efecte psicològic de la COVID-19 i la influència en l’increment de la Violència de Génere, a la Casa de Cultura.

 

DIJOUS 25

​-A les 19 h.: Concentració contra la violència de gènere a la plaça del Mercat. Marxa silenciosa fins la plaça Maria Cambrils on es llegirà un manifest. 

 

DIVENDRES 26

​-A les 18 h.: Demostració de defensa personal a càrrec del grup d’aikido al gimnàs de l’antic institut. 

 

DIUMENGE 28

​-A les 9 h.: Marxa nòrdica amb eixida des del passeig del Clob enfront del Centre de Salut. 

 

<<< Tornar a la portada