Canfali Marina Alta

Ramiro demana a l’oposició que la contractació del nou gerent de SINMA “no s’utilitze com un joguet polític”

  • Ramiro pide a la oposición que la contratación del nuevo gerente de SINMA
  • Ramiro pide a la oposición que la contratación del nuevo gerente de SINMA
  • Ramiro pide a la oposición que la contratación del nuevo gerente de SINMA
  • Ramiro pide a la oposición que la contratación del nuevo gerente de SINMA
  04/05/2020

 

Confirma la legalitat d’un procés avalat per tècnics i assessors en el primer plenari telemàtic de la història

 

La recent contractació del nou gerent de l’empresa municipal SINMA ha estat el tema estrela de la sessió plenària ordinària de la corporació municipal d’Ondara, al replicar l’alcalde en el torn d'informes d'alcaldia les manifestacions vertides en premsa pels portaveus de l’oposició. 

Ramiro s’ha reafirmat en la legalitat d’un procés darrere del que, segons ha dit “hi ha tècnics i assessors”. Amb això ha recordat que al febrer, abans de l'estat d'alarma, ja es va informar l'oposició que s'anava a cobrir aquesta plaça, actualment vacant, i se'ls va explicar sobre les opcions que hi havia, així com el procés de selecció que es va seguir en 2015- 2016, en el que Juan Femenia va ser el següent candidat seleccionat -per darrere dels dos anteriors gerents de l'empresa, Isabel García i Jordi Serra- però, no es podia contractar en tindre una vinculació familiar, que actualment no es dóna. 

L’explicació ha anat acompanyada d’un prec a l’oposició per a que "no utilitze l'empresa municipal com un joguet polític", abans de rememorar als portaveus de PP i Ciutadans, que mentre s'estava estudiant la contractació del gerent, se'ls va oferir que presentaren candidatures, i ambdós portaveus van reconèixer que Femenia era el millor candidat.

D’aquests, el popular Álex Hernández, ha matisat respecte a les seues manifestacions en premsa que des del seu grup estaven “estudiant enviar aquesta contractació a la fiscalia junt amb altres coses que hem vist i que pensem que pot ser irregular”. Amb això ha negat estar en contra del gerent sinó d’un procediment en el que considerava 'havien ocultat coses, perquè en l'acta del procés de selecció no s'indicava que haguera quedat el tercer classificat sinó que posava que estava desqualificat pel seu parentiu familiar. 

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans, Joan Costa, també va insistir en el fet que des del seu grup no estaven en contra de Juan Femenia, a què consideren "una persona apta i que pot fer-ho molt bé"; però va lamentar les formes i el procés que ha portat a la seua contractació, "que casualitat, que es fa durant l'estat d'alarma". Respecte al "joc polític" a què havia fet referència José Ramiro, va insistir en el fet que el nou gerent era conscient d'on treballaria; va recordar quan ell mateix exercia la gerència de les empreses municipals d'Ondara fa dues legislatures; i com, quan va eixir en premsa, es va qualificar com un "dany col·lateral".

La controvèrsia ha pujat de to amb la intervenció del conseller delegat de SINMA, Francesc Giner, per a retraure-li a l'oposició que s'estava posant en dubte la professionalitat d'una persona perquè estaven ressaltant la seua afinitat política. Així mateix ha apuntat que  els serveis jurídics de l'empresa municipal estan analitzant la notícia difosa pel PP comarcal respecte de la contractació de Juan Femenia; i que el portaveu del PP hi haurà d'assumir les conseqüències del comunicat remés als mitjans. 

El tema ha estat dirimit de nou per l’alcalde, per a qui la notícia del PP té conseqüències per la difamació d'una persona i de la imatge de l'empresa, amb independència que finalment acudisca o no el PP als tribunals com s'indicava en la nota, i que amb la difusió en premsa del dit comunicat ja s'ha fet mal a l'entitat i a persones concretes.

Cercar notícies
Agenda