Els "informants" de les platges: 1.000 joves vetlaran per oferir el millor rostre de la Comunitat Valenciana

  • Los “informantes” de las playas: 1.000 jóvenes velarán por ofrecer el mejor rostro de la Comunitat Valenciana
  • Los “informantes” de las playas: 1.000 jóvenes velarán por ofrecer el mejor rostro de la Comunitat Valenciana
  01/07/2020

La Generalitat Valenciana ha contractat a 1.000 joves per a treballar com a auxiliars d'informació de les platges aquest estiu. La seua missió serà donar a conéixer les normes de protecció per a garantir l'accés al litoral amb total seguretat -distancia, zonificació d'usos- i sobretot “oferir el millor rostre de la Comunitat Valenciana, que és l'hospitalitat”, segons va indicar el president Ximo Puig en l'acte de benvinguda celebrat de manera simbòlica a Dénia. 

Els joves, que tenen entre 18 i 30 anys, prestaran el servei des de l'1 de juliol fins al 7 de setembre entre les 10 i les 20 hores. S'organitzaran per torns i en parelles (dos dies de treball, dos de descans, a raó de 38 hores i 45 minuts setmanals). Entre els 42 informadors destinats a les platges de Dénia n'hi ha de diferents comarques. N'hi ha de la Ribera Baixa, de l'Alacantí, de la Vall d'Albaida… i alguns pocs de la Marina Alta. Per a la seua contractació s'ha fet un procés de selecció a través de Labora i de la seua formació s'encarreguen Funció Pública i l'Agència Valenciana de Seguretat. Alguns es plantegen buscar un lloc on residir durant aquests dos mesos llargs mentre que uns altres, els procedents de poblacions veïnes, s'organitzen per als desplaçaments optimitzant l'ús dels vehicles.

L'acte de benvinguda dels informadors de les platges es va realitzar en la zona del Marge Roig. A ell van assistir, a més de l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

Subscriu-te!