La Soledat 2020 es redueix a una missa

La Soledat 2020 se reduce a una misa
  14/07/2020

 

Les festes en honor de la Mare de Déu de la Soledat, patrona d’Ondara, han vist reduït el programa a la missa major com a únic acte a causa de la pandèmia del COVID-19. A la cerimònia religiosa, celebrada en la parròquia de Santa Anna, han assistit diferents membres de la corporació municipal amb l’alcalde, José Ramiro, al cap. 

    No obstant, el govern municipal ha decidit mantenir el dia de la patrona com a festa local, en estiu atípic en què totes les festes d'Ondara previstes per als mesos de juny i juliol de 2020 es van suspendre a l'abril, davant la crisi sanitària derivada del coronavirus, així com per les restriccions relatives a la coordinació d'actes festius en els pròxims mesos. I és que, segons ha remarcat el regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis. “des de l’equip de govern “per a l'Ajuntament d'Ondara, la seguretat i la salut de les persones és una prioritat absoluta”.

    Així mateix ha explicat que quant a les Festes de la Soledat, els festejos patronals passaran a realitzar-se en l'edició de 2021; és a dir, no hi haurà un ajornament de dates per a enguany. Amb això ha detallat que la Comissió Soledat 2020, serà la mateixa comissió l'encarregada d'organitzar els festejos de 2021, podent destinar a la pròxima edició de les festes la partida econòmica que han anat obtenint des de fa mesos. A més, la principal novetat per a la pròxima edició, és que a partir del 2021 correrà un any l'edat dels participants en les corts d'honor major i infantil -perquè puguen ser els mateixos d'enguany que no han tingut festa-. Així, els membres de la cort major, dames i damos, seran els joves que complisquen 19 anys -en compte de 18 com fins ara-; mentre que els integrants de la cort infantil seran xiquets i xiquetes que complisquen 7 anys -en compte de 6-. Aquesta mesura es durà a terme d'ara endavant en tots els festejos patronals d'Ondara; no sols en els de 2021.

També les Festes Populars de Sant Jaume 2020, previstes des d'aquest divendres 17 de juliol al dissabte 25 de juliol, queden definitivament suspeses, i celebraran la seua pròxima edició en juliol de 2021. 

Subscriu-te!