La pintora Tere Ferrando repren la senda del costumisme al Centre d'Exposicions de Pego

  • La pintora Tere Ferrando retoma la senda del costumbrismo en el Centro de Exposiciones de Pego
  • La pintora Tere Ferrando retoma la senda del costumbrismo en el Centro de Exposiciones de Pego
  04/12/2022

La promesa que fa fer l’artista pegolina Tere Ferrando al rebre el premi “Jo dona” per a reprendre les exposicions etnogràfiques amb les que periòdicament delecta als seus conciutadans, ha estat complida amb la inauguració de la mostra de pintures, olis, vidre i ceràmica al Centre Municipal d’Exposicions del carrer Hospital.

Ferrando ha tornat a l’essència costumista amb obres  que recreen ambients de l’essència rural de la Marina Alta i reprodueixen estampes pegolines tant urbans com rurals, aquesta vegada amb preeminència dels diferents indrets i de les costums que portava aparellat el conreu de l’arròs. No obstant, la mostra te també un vessant místic tant en matèria de ceràmica com en la pictòrica, on tracta de reflectir la devoció religiosa que ha estat tradicional al seu poble natal.

OLIS,CERÀMICA, VIDRE....FINS EL 6 DE GENER

En això ha emmarcat aquesta exposició post pandèmia “dins d’eixe univers particular que em toca el cor per a tractar de recuperar imatges dels temps dels nostres avantpassats com la de l’antic Convent en las que pose tota la meua passió, per que a l’hora de plasmar-los em permet recordar aquell Pego que va emmarcar la seua vida.

La mostra ha estat inaugurada per l’alcalde, Enrique Moll, i la regidora de Cultura, Laura Castellà, que han animat a Tere Ferrando a continuar amb eixa tasca que permet a les generacions més joves conèixer una part de la seua antropologia. A més, l’alcalde ha agraït  expressament a l’artista donació dels taulells artesans elaborats per ella mateix que rotul·len des d’ara la entrada del Centre Municipal d’Exposiciones-Museu d’Art.

L’exposició romandrà oberta al públic fins el 6 de gener.

 

 

<<< Tornar a la portada