L'Ajuntament de Xàbia licita el pla especial que traurà a La Plana del garbull urbanístic

 El Ayuntamiento de Xàbia licita el plan especial que sacará a La Plana del embrollo urbanístico
  25/11/2021

L'Ajuntament de Xàbia ha aprovat els plecs per a la contractació de l'elaboració del document consultiu previ, document inicial estratègic i l'esborrany del pla especial de la Plana i homologació del PGOU vigent, amb un pressupost de 50.820 euros. Es tracta d'uns documents tècnics que regulen l'urbanisme i les possibilitats d'aprofitament del terreny en aquesta partida rural tradicional de Xàbia, atesos els necessaris criteris de conservació i preservació que comporten la seua ubicació en un entorn natural protegit com és el Parc Natural del Montgó.
Tal com explica l'alcalde, José Chulvi, amb aquest pla especial, l'Ajuntament vol donar un marc urbanístic concret als propietaris de la Plana, una àrea que va ser protegida en 1987 com a parc natural però en la qual -prèviament a aquesta declaració- ja existia un gran nombre d'habitatges de tipologia rural. 
    Chulvi apunta que moltes d'aquestes casetes hui són primeres residències i que l'aldarull de normes urbanístiques de la Plana (en la qual conviuen regles municipals amb les autonòmiques com el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals i el Pla Rector d'Usos i Gestió) “limita i complica molt als propietaris els tràmits quan volen realitzar qualsevol obra o intervenció de manteniment o millora”.
    Chulvi s'ha reunit en diverses ocasions amb l'associació veïnal per a abordar aquesta problemàtica i ara l'executiu impulsa aquesta eina urbanística “amb la qual esperem donar resposta a les seues necessitats i sobretot, aclarir els usos permesos i compatibles amb l'actual protecció”. L'alcalde de Xàbia afig que amb això se'ls donarà una major seguretat i facilitarà la tramitació de permisos quan es tracte d'una intervenció permesa.

<<< Tornar a la portada