El ple de Dénia reivindica unes condicions laborals “adequades” per als treballadors de la sanitat pública 

 El pleno de Dénia reivindica unas condiciones laborales “adecuadas” para los trabajadores de la sanidad pública
  04/05/2020

Proposa una reforma legislativa que impedisca “pràctiques de descapitalització” en benefici d'empreses privades 

PSPV, Compromís i Ciutadans van tirar avant en el ple una moció en defensa de la sanitat pública. El text no va comptar amb el suport dels regidors del PP i Gent de Dénia, que es van abstindre per no estar d'acord amb algunes parts del document. La proposta final planteja la necessitat que s'estudien reformes que permeten “assegurar una adequada planificació estratègica basada en l'evidència científica i el compliment dels principis d'equitat”.

El ple reconeix el treball del personal sanitari durant la crisi del COVID-19 i demana al govern autonòmic que ves-li perquè tinguen unes condicions adequades davant qualsevol circumstància. Partint de la base que el Dret a la Salut ha de tindre la màxima rellevància, es proposa una reforma legislativa que impedisca “pràctiques de descapitalització de la sanitad pública en benefici de la sanitat privada”. La moció també es remetrà al govern central.

Des de l'equip de govern, Cristina Morera, després de saber que PP i Gent de Dénia s'anaven a abstindre, va dir que aquesta circumstància no li estranyava perquè “són els que han afavorit que en alguns llocs desaparega la gestió pública”. Es referia als populars i no al grup independent. I María Mut, portaveu del PP, respkndió que en cap moment ningú del seu partit havia defensat la sanitat privada. 

Eva Ronda, de Compromís, va ajudar a la regidora de Sanitat a l'hora de censurar al PP. Va recordar que el govern popular va fer retallades en el seu moment (el 20% ) al pressupost de salut pública, aprofitant la crisi econòmica anterior. Segons Ronda, sembla que el PP sol es recorda de la sanitat pública quan està en l'oposició”. 

La sessió es va transmetre en directe per la pàgina de Youtube de l'Ajuntament de Dénia, amb centenars de visualitzacions, arribant a moltes més persones que quan els plens se celebraven a l'Ajuntament. Cada membre de la corporació era a la seua casa. Fuentes consultades han indicat que les retransmissions dels plens en viu es continuaran realitzant.