Alejandro del Valle s'adjudica el XLVIII Certamen de Pintura Contemporània Vila de Pego amb ““G.Pz. Mk VI #cfca56. Jelly Tanks Series One”

  • Alejandro del Valle se adjudica el XLVIII Certamen de Pintura Contemporània Vila de Pego con ““G.Pz. Mk VI #cfca56. Jelly Tanks Series One”
  • Alejandro del Valle se adjudica el XLVIII Certamen de Pintura Contemporània Vila de Pego con ““G.Pz. Mk VI #cfca56. Jelly Tanks Series One”
  02/06/2024

El jurat de la XLVIII edició del Certamen de Pintura Contemporània Vila de Pego ha seleccionat com a guanyadora l'obra “G.Pz. Mk VI #cfca56. Jelly Tanks Series One” del gadità Alejandro del Valle Cordero entre les vora quatre-centes obres presentades.

            La decisió del jurat integrat pel director artístic de Pirelli Hangar Bicoca, Vicent Todolí, doctor en Belles Arts, Ricard Silvestre, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i director del Centre del Carme de Cultura Contemporània, José Luís Pérez Pont ha distingit l'originalitat i la neteja de la composició de la fotografia impresa sobre llenç per a versionar “La Venus i Mart” de Sandro Boticelli. Veredicte que ha atorgat també l'accèssit a l'obra de Gema Alpuente “Materialized pink interior burst”.

De fet, a l'hora de rebre de mans del regidor de Cultura, Josep Mengual, el taló simbòlic de 5.000 euros amb què està dotat el guardó per part de l'Ajuntament de Pego, l'autor ha explicat que “he volgut actualitzar aquest escenari renaixentista que simbolitza l'amor i la guerra com a dos valors quin occident necessita rescatar”.

Així mateix, Del Valle s'ha congratulat de l'oportunitat que atorga un certamen de pintura contemporània tan prestigiós a nivell nacional com el de Pego a l'hora d'impulsar la seva trajectòria artística.

            Ambdues obres guardonades, que passen a formar part de la col·lecció exhibida regularment al Museu Contemporàni, protagonitzaran l'exposició de la present edició del certamen juntament amb “Entre Bambalinas” de José Antonio Ochoa Calzada, “Abstració quadríptica” de Jose Manuel Ruiz Tomà, “ Catàleg d'enigmes i desitjos” de José Antonio Montecino Prada, “Realitat de cartró, pedra i drap” de Rafael Laureano Martínez González, “El món podria seguir” de Guillermo Masedo, “Mossegar la pols” d'Eduardo Serrano, “La libèl·lula mecànica ” de Rubén Delgado, “Artificial vs naturalesa” d'Eloy Guerra Navarro, “Naturalesa i terra sobre...” de Javier Soria Ortega, “Recurrència” d'Alberto David Fernández Hurtado, “El físic i el digital” de David Martínez Calderón , “Reliquiari” de Marina Pomares Marco, “The doors” d'Eva Jiménez Sánchez, “Atenea” de Karel Rodríguez Fernández, “Sightseers XI” de Juan José Pedrosa González, “Lectura del viatge” de Jimena Rodríguez Lucas, , “Schwindel v50” de Filiberto Siscar Sendra, i “Discrets” de José Manuel Rodriguez Trigueros.

La vistositat d'aquesta mostra contemporània ha estat posada de rellevància pel regidor de Cultura, Josep Mengual, per convidar les persones amb inquietuds pictòriques de tota la comarca a visitar-la fins al proper 28 de juny al Centre Municipal d'Exposicions del carrer Hospital en horari de 17 a 20 hores de dimarts a divendres i dissabtes de 10 a 13:30.

"Des de la Regidoria de Cultura apostem per mantenir a l'alça la trajectòria d'un certamen pictòric el renom del qual traspassa fronteres, amb el repte d'afrontar ben aviat el mig segle com a referència a l'hora d'atorgar visibilitat als artistes emergents de l'art contemporani", ha manifestat .

<<< Tornar a la portada