Aqualia premia a tres xiquetes de Dénia pels seus cartells sobre el cicle urbà de l'aigua 

Aqualia premia a tres niñas de Dénia por sus carteles sobre el ciclo urbano del agua
  23/03/2021

Tres xiquetes de Dénia han sigut finalistes de la 18a Edició del Concurs Digital Infantil d'Aqualia. El certamen s'encarrega cada any de conscienciar i educar als més xicotets sobre el treball que hi ha darrere d'obrir l'aixeta i disposar d'aigua de qualitat.

Lola Fontanet Molina, del Col·legi Paidos, i Camila Losz Senatore i Amaia Garrigòs Motilla, del CEIP Els Vessanes, van rebre el dilluns els premis, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l'Aigua. En l'acte celebrat a l'Ajuntament, van estar les regidores d'Educació i de Transició Ecològica, Melani Ivars i Maite Pérez Conejero, així com el cap de Servei d'Aqualia a Dénia, Isidro Sánchez. A cada escolar els han donat un smartwatch (rellotge de polsera que té moltes funcions).

Tots els participants han demostrat molta creativitat, a més de conéixer molt bé el cicle integral de l'aigua i com usar-la de manera sostenible per a contribuir a aconseguir els ODS de Nacions Unides. La forma de treball ha sigut la següent: en www.aqualiayods6.com, i després de triar el llenç, els xiquets han anat contestant preguntes sobre la gestió del cicle integral de l'aigua. Les seues respostes els proporcionaven noves peces per a inserir en el llenç, fins a completar el disseny del seu cartell. 

La 18a Edició del Concurs Digital Infantil convocat per Aqualia ha resultat un èxit malgrat desenvolupar-se en el pic de la pandèmia i durant el confinament de famílies i xiquets. En total s'han presentat 6.600 treballs de tots els municipis en els quals Aqualia presta el seu servei. 

En el lliurament dels premis, el responsable d'Aqualia, Isidro Sánchez, va explicar que ja està en marxa l'edició del Concurs d'enguany, “que no sols se centra en donar a conéixer els ODS de Nacions Unides i la seua agenda 2030, sinó que també busca conscienciar sobre el consum conscient, com les nostres decisions i hàbits quotidians influeixen en l'evolució dels problemes mediambientals i tenen repercussions per a tothom”.

Enguany, i a través de www.aqualiayods6.com, els dos personatges protagonistes -Aqual i ODS 6-, demanaran col·laboració dels més xicotets perquè junts puguen frenar la crisi mundial de l'aigua que fa que el Planeta es vaja assecant a poc a poc. D'ací el lema del concurs 2021 “Aqual i ODS 6: rumb en el planeta 2030”. Com sempre, poden participar tots els alumnes de 3r i 4t de Primària de les escoles dels municipis on Aqualia presta servei.

El Concurs Internacional Infantil és una iniciativa que porta 19 anys difonent entre els més joves el coneixement del cicle integral de l'aigua. S'incideix en què uns simples gestos del dia a dia poden contribuir a un ús més eficient d'aquest recurs natural.

 

Subscriu-te!