Aqualia reivindica la igualtat de gènere 

Aqualia reivindica la igualdad de género 
  08/03/2021

El Dia Internacional de la Dona està marcat enguany, com moltes altres celebracions, per la crisi sanitària. En tots els àmbits, des de la salut a l'economia, passant per la seguretat o la protecció social, els impactes de la COVID-19 s'agreugen per a les dones i les xiquetes, simplement en virtut del seu sexe. En aquest sentit, l'informe sobre l'impacte de la pandèmia en les dones, publicat per Nacions Unides, recull com quasi el 60% de les dones a tot el món treballen en l'economia submergida, guanyen menys, estalvien menys i corren un major risc de caure en la pobresa. 

En aquest context, l'ONU promou el Dia Internacional de la Dona sota el lema “Dones líders: per un futur igualitari en el món de la Covid-19”. La igualtat entre homes i dones en l'accés a l'ocupació i a les oportunitats laborals és el principi fonamental per a la consecució de l'ODS número 5 (Igualtat de Gènere).

“Qui hi ha darrere de la Gestió del Cicle Integral de l'Aigua?…Elles també” és el lema d'Aqualia en la campanya per a reconéixer el paper dels professionals de l'aigua i donar-los el protagonisme que mereixen, destacant la labor de les dones. La campanya continua oberta, per la qual cosa encara és possible participar. En la web www.aqualiaidgualdad.com es carreguen tant les fotografies com els missatges de suport a la igualtat de gènere, amb l'etiqueta #AqualiaIgualdad. 

A Dénia, enguany Aqualia ha organitzat diferents accions enfocades als xiquets i joves, ja que ells són el futur i hem d'educar en igualtat des de la infància. Per a això s'ha promogut un concurs de dibuix per a xiquets d'entre 3 i 12 anys. El xiquet que vulga participar ha de realitzar un dibuix en A4 amb un disseny que mostre què significa per a ell la igualtat de gènere. Una vegada realitzat el dibuix, el mateix col·legi o directament els pares, han de pujar una foto de la creació (indicant el nom del xiquet i el col·legi al qual pertany) en Twitter amb els 2 etiqueta #AqualiaIgualdad i #Dénia. El guanyador rebrà un lot de 30 porta màscares personalitzades amb el dibuix guanyador i així poder repartir-les amb tots els seus companys de classe.

 

MURALS EN ELS INSTITUTS

D'altra banda, en els Instituts d'Ensenyament Secundari de Dénia i que s'han volgut adherir a la campanya del Dia de la Dona i Aqualia ha proporcionat uns murals on alumnes i professors podran escriure els seus missatges de suport a la igualtat de gènere, animant a més a escriure explicant a quina dona admira i el motiu. “D'aqueixa manera ajudem que els alumnes s'involucren en la campanya conscienciant-los de la importància de la Igualtat”.

Amb aquesta mateixa fi, als Poblets, La Xara i Jesus Pobre, Aqualia ha instal·lat un mural de la campanya a la Biblioteca Municipal 

En paral·lel, Aqualia anima a totes les persones a adherir-se a la iniciativa i a alçar la seua veu per a empoderar a totes les dones i xiquetes a través de Twitter, compartint fotografies que reflectisquen la unió d'homes i dones amb els etiqueta #AqualiaIgualdad.

 

aqualia 

Subscriu-te!