Baleària posa en valor el paper de la dona en el sector marítim

  • Baleària pone en valor el papel de la mujer en el sector marítimo
  • Baleària pone en valor el papel de la mujer en el sector marítimo
  08/03/2021

La naviliera ha preparat un acte d'apoderament professional de la dona amb motiu del 8M que es podrà seguir a través de les seues xarxes socials

La naviliera Baleària ha organitzat per a hui dilluns, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, una taula redona en la qual donarà visibilitat al paper de la dona en el sector del transport marítim a través de l'experiència de diverses dones que treballen en l'empresa. L'acte serà retransmés a les 20 hores a través de les xarxes socials de Baleària, en concret, en el seu compte de YouTube i el seu perfil de Facebook.

En l'esdeveniment participaran Pilar Boix, directora de Comunicació de Baleària; Ornella Bombaert, Project Manager d'Innovació, i Andrea Ivars, responsable d'operativa a Dénia. A més, hi haurà connexions amb María Sabugal, inspectora tècnica de flota; Alba Colunga i Inés García, tripulant i cap de cabina del fast ferri Cecilia Payne respectivament; Olga Justícia, marinera del vaixell Abel Matutes i, finalment, amb Cristina González, capitana del ferri Marie Curie.

En finalitzar l'acte, les ponents debatran en una taula redona on reflexionaran juntes sobre la situació actual de la dona en les empreses i com compaginen la vida laboral amb la personal. Finalment, llançaran un missatge per a totes aqueixes dones que vulguen centrar el seu futur en el sector de l'empresa i el transport marítim.

Així mateix, l'edifici de Baleària Port, seu central de la naviliera a Dénia, s'il·lumina de color morat des d'ahir fins al dimarts 9 per a retre homenatge a totes les dones.

PLA D'IGUALTAT

La naviliera Baleària considera que la igualtat de tracte i oportunitats entre homes i dones és un principi fonamental de les relacions laborals i de la gestió de les persones. Així, compta amb un pla d'igualtat compost per quasi un centenar de mesures, vinculades, per exemple, a la selecció de personal, la promoció i desenvolupament professional o la salut laboral. Es tracta d'un pla transversal a tota la companyia l'objectiu de la qual és garantir que no es produeixen discriminacions per raó de gènere.

Així mateix, la naviliera compta en la seua flota amb sis vaixells que reten homenatge a dones pioneres en les seues respectives disciplines, d'acord amb el seu compromís amb un dels objectius de desenvolupament sostenible: la igualtat i l'apoderament de la dona.

El nou vaixell de Baleària, el primer fast ferri del món propulsat amb motors duals a gas natural, porta per nom Eleanor Roosevelt en homenatge a aquesta escriptora, activista de la igualtat de gènere i impulsora dels drets humans.

Subscriu-te!