Beniarbeig impulsa un Banc de Terres per potenciar el sector agrari

Beniarbeig impulsa un Banco de Tierras para potenciar el sector agrario
  13/11/2020

L’Ajuntament de Beniarbeig presentarà el pròxim divendres 20 de novembre el projecte del Banc de Terres amb el qual pretén donar un impuls al sector agrari local. Es tracta d’intentar aprofitar el potencial de les més de 1.200 parcel·les agràries que hi ha al terme, que suposen un total de 371.71 hectàrees, i que corresponen al 67.6 % del parcel·lari municipal, segons un estudi previ. L’Ajuntament vol convertir aquest projecte en una ferramenta estratègica per fer front a l’abandonament dels bancals i per donar una solució al relleu generacional que pateix el camp.

A l’acte de presentació, que tindrà lloc al Saló de la Biblioteca Municipal de Beniarbeig divendres 20, a les 19 hores, intervindran l’alcalde, Juan José Mas, el director de la ADR Buscatierras, Joan Carles Caldentey, i el productor agrari de l’Associació d’Emprenedors Rurals, Toni Cardona. 

Aquest projecte podria comptar amb el finançament de la Diputació d’Alacant a través de la línia d’ajudes per a municipis menors de 5.000 habitants destinades a activar Bancs de Terra.

Subscriu-te!