Bitllets i monedes de les antigues pessetes per a salvar vides

  • Billetes y monedas de las antiguas pesetas para salvar vidas
  • Billetes y monedas de las antiguas pesetas para salvar vidas
  11/09/2021

Mans Unides ha desenvolupat una campanya nacional de recollida de bitllets i monedes de les antigues pessetes per a finançar alguns dels seus projectes. Tots canviem les pessetes per euros en el seu moment però no era rar trobar-se amb alguna “resta” a casa. El Banc d'Espanya va posar el 31 de desembre de 2020 com a data límit per a recollir pessetes però després va ampliar el termini fins al 15 de juny. La delegació de Mans Unides de Benissa ha participat en aquesta campanya “perquè amb la pandèmia no vam poder fer res, volíem compensar aquesta inactivitat i demostrar que seguim ací”, en paraules de la delegada, María Francisca Bertomeu Sala.

Mans Unides va col·locar urnes en totes les farmàcies de Benissa per a recollir els bitllets i les monedes. I el resultat va ser positiu perquè “es va recollir una bona quantitat que enviem directament a València. Estem satisfets amb la solidaritat de la gent perquè aquests diners salva vides”, afig Bertomeu. “Sabíem que no queden ja moltes pessetes”, afig, “i no és fàcil. Però la intenció era col·laborar en la mesura de les nostres possibilitats”. En la capital del Túria, aquesta campanya va arribar a canviar pessetes i bitllets per un valor de 8.000 euros. Tot el recaptat es remetrà a Madrid per a desenvolupar projectes solidaris per tot el món.

La pandèmia sanitària ha obligat a canviar els plans de Mans Unides Benissa. El tradicional sopar solidari no es va poder celebrar i es va substituir per un sorteig aprofitant les compres i regals de la festivitat dels Reis Mags. Els participants van optar a grans regals com una tauleta, una planxa de vapor, un aspirador robot i una Smart TV. La Fundació Avargues, com tots els anys, també col·labora econòmicament i cal sumar també els donatius de particulars. La recaptació d'aquesta iniciativa va ser per a finançar una part d'una clínica mòbil a Timor 

Subscriu-te!