Calp reclama a la Generalitat que accelere la construcció del segon institut

Calp reclama a la Generalitat que acelere la construcción del segundo instituto
  03/09/2021

La construcció del segon institut a Calp es considera un tema “urgent”. Per això, l'Ajuntament ha exigit a la Generalitat Valenciana que accelere els tràmits al màxim perquè el centre siga una realitat el més prompte possible. Però no sols això, sinó que, segons les mateixes fonts, hi ha una crítica al Consell perquè “fins al moment no li està donant a aquest assumpte la urgència que mereix”. I tot té un perquè. El 15 d'octubre de 2019 es va remetre la primera memòria econòmica i la Conselleria ha requerit l'esmena de deficiències fins a cinc ocasions. El vistiplau del document no s'ha donat fins a abril de 2021. A més, el director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, va comunicar que es delegaria en el consistori calpí les competències per a licitar i construir el centre, “cosa que encara no s'ha produït”, remarquen. El segon institut està inclòs dins del Pla Edificant i, per tant, són els ajuntaments els que liciten i adjudiquen les obres i la Generalitat Valenciana sufraga el 100% d'aquests treballs.

D'altra banda, l'Ajuntament ja ha realitzat tots els tràmits necessaris perquè aquest projecte siga una realitat. A l'estiu de 2019 va adquirir uns terrenys de 30.5250 m² en la partida Gargasindi i aqueix mateix any va presentar la memòria econòmica de les obres. A més, aquest mes de setembre està previst que s'inicien les obres d'adequació d'un vial que donarà accés independent a l'institut i que tindran un cost de 391.043 euros.

La regidora d'Educació, Rebeca Merchán, apunta que “nosaltres ens preguntem a què obeeix aquesta demora, es deu a criteris de priorització d'altres centres enfront del de Calp o més aviat a criteris ideològics”. L'actual institut està massificat perquè va ser dissenyat per a 500 alumnes i acull més de 1.000, el doble.

L'alcaldessa, Ana Sala, ha recordat que la construcció del segon institut va ser una promesa electoral de Ximo Puig en 2015 i que la Generalitat es va comprometre també a agilitar aquest projecte quan va rebutjar la construcció del col·legi concertat que va impulsar l'equip de govern calpí en 2014. “Tots aquests compromisos els està incomplint la Generalitat perquè els anys continuen passant i aquest projecte segueix sense ser una realitat”, indica Sala.

Subscriu-te!