Compromís retira el contenciós i renuncia a la moció de censura contra l'alcalde del Poble Nou de Benitatxell

Compromís retira el contenciós i renuncia a la moció de censura contra l'alcalde del Poble Nou de Benitatxell
  23/03/2018

No hi haurà moció de censura per apartar Josep Femenia de l’Alcaldia. El col·lectiu local de Compromís ha retirat el contenciós administratiu contra la decisió del secretari de no convocar el plenari on s’havia de debatre la moció i votar la candidatura de Miquel Garcia com alcalde. El portaveu nacionalista diu que “ens devem a les sigles del partit i no volem ser un segon cas Femenia, l’únic trànsfuga de Compromís”. La decisió s’ha pres després de la pressió de l’executiva de país d’obrir un expedient disciplinari si es continuava endavant amb la moció. Un expedient que tenia visos d’acabar amb l’expulsió dels tres regidors nacionalistes poblers. Així es va posar de manifest en la reunió mantinguda amb el secretari comarcal, Guillem Maruhenda, i el diputat provincial Gerard Fullana.

            Garcia reconeix que “ens hem equivocat. No era el camí i rectifiquem en un moment en què estos gestos no són freqüents en política”. Tot i això, el portaveu nacionalista insisteix que “cercarem el camí per recuperar el govern de canvi que l’actual alcalde i trànsfuga de Compromís en va prendre en ser expulsat i apoderar-se de l’acta que pertanyia al partit, amb la complicitat del PP”. Ha prevalgut, si més no, el sentit de pertinença al partit que va guanyar les eleccions de 2011 i 2015 “i tenim moltes més aspiracions i mantenir la voluntat de presentar una moció de censura en estos termes no és acceptable en el marc de la coalició”, diu Garcia. “Se’ns pot acusar”, afegeix, “d’haver tingut la intenció i haver rectificat després, desistint abans de la convocatòria plenària”.

 

MOCIÓ LEGAL

 

            Malgrat el pas enrere, Garcia considera que la moció de censura és legal i està ben fonamentada. Primer, segons el seu parer, perquè consideren que Toni Colomer no és un trànsfuga “perquè la seua expulsió del PP té moltes irregularitats i no s’han respectat els seus drets”. I, segon, perquè tant Femenia com el PP “s’han servit de Nieves Garcia quan els ha fet falta i ara criden al cel”. En este sentit, el portaveu de Compromís assenyala el suport de Garcia -com a integrant del PP- per a traure endavant els pressupostos de l’alcalde “quan la seua situació processal és exactament la mateixa que té ara”. A més, diu que “el PP no l’ha expulsada i, fins i tot, segons m’ha comentat, ha estat pagant la quota d’afiliació fins a maig de 2017, fa dos dies”.

Subscriu-te!