Conclou a Pedreguer la tasca de prevenció d’incencis i manteniment de les brigades forestals

Conclou a Pedreguer la tasca de prevenció d’incencis i manteniment de les brigades forestals
  11/06/2024

Un grup de 3 peons i 1 capatàs han format part de la brigada que des de l’1 d’octubre de 2023 fins el 30 d’abril de 2024 han dut a terme a Pedreguer tasques previstes en els plans forestals o procediments d’emergències en el mateix àmbit. Durant el programa han comptat amb el suport de TRAGSA, que a l’inici es va encarregar de formar als treballadors en prevenció de riscos laborals, així com d’aportar material, a més de fer seguiment dels treballs realitzats durant la vigència de tot el programa.

Aquestos treballs intensius s'han realitzat amb l'objectiu de previndre incendis i el manteniment dels espais forestals en tot el terme municipal. Aquestes accions són part del full de ruta anual de gestió forestal sostenible que l’Ajuntament duu a terme per a protegir i conservar el patrimoni natural del municipi.

Les tasques principals realitzades per les brigades forestals han inclós la neteja de zones boscoses, la desbrossada de camins i senders, la retirada de vegetació seca i la creació de franges de seguretat per a prevenir la propagació d’incendis. El grup ha actuat sobre la Muntanya Gran, l’ermita de Sant Blai, el Barranc dels Pouets i La Sella.

El regidor de Serveis Municipals, Pepe Cabrera, ha assenyalat que la feina de les brigades forestals “és essencial per a garantir la seguretat de la nostra vegetació i de la nostra comunitat". "I especialment", ha afegit el Regidor de Medi Ambient Ferran Lloret Morell, "en els mesos d'estiu, quan el risc d'incendis és més alt, és vital mantindre els nostres espais naturals en les millors condicions possibles”.

<<< Tornar a la portada