Condemnat a 22 anys i mig de presó per matar a la seua exparella en presència de la filla menor d'ella
L'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a 22 anys i mig de presó pels delictes de violació de domicili i de trencament de mesura cautelar, en concurs amb un delicte d'assassinat amb traïdoria, a un home que va vulnerar una ordre d'allunyament i va degollar a Dénia al seu ex companya sentimental en presència de la filla menor d'ella.
La Sala aprecia en la sentència els agreujants de parentiu i de gènere i l'atenuant d'obcecació. El judici, celebrat mitjançant el procediment del Tribunal de Jurado, va finalitzar el passat dia 5 novembre amb un veredicte de culpabilitat.
El penat no podrà comunicar-se ni acostara a menys de 500 metres als dos fills de la morta durant 32 anys i mig. A més, haurà d'indemnitzar-los amb quantitats que sumen un total de 450.000 euros pels danys morals que els va generar la defunció de la seua mare.
El condemnat i la víctima, de 56 i 44 anys respectivament, van mantindre una relació sentimental que va finalitzar al gener de 2018, quan ella li va denunciar i un Jutjat de Violència sobre la Dona va dictar com a mesura cautelar la prohibició d'acostament i comunicació amb la víctima.
No obstant això, durant la matinada del 22 d'octubre de 2019, l'home va vulnerar aqueixa ordre i va accedir a l'habitatge de la seua exparella, situada a Dénia, a través d'una finestra del saló, utilitzant una escala rígida de tres metres de longitud que havia comprat la vesprada anterior en una ferreteria.
Una vegada a l'interior de casa, va entrar a l'habitació de la víctima, que dormia al costat de la seua filla menor d'edat, amb un matxet de 17,5 de longitud, i la va degollar. La dona va morir en l'acte.
Segons relata la resolució judicial, el condemnat va aprofitar la situació d'indefensió de la víctima, "buscada per ell en entrar en el domicili de manera sorprenent, a la nit i quan ella es trobava confiada en la seua casa dormint".
La sentència, que pot ser recorreguda davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), reflecteix que el condemnat va cometre l'assassinat "mogut per un estat d'ofuscació" ja que es creia injustament privat de l'ús del seu habitatge per part de la víctima després que l'haguera denunciat.
L'Audiència aplica d'altra banda l'agreujant de gènere en la seua conducta, perquè va actuar mogut per "raó de la seua dominació sobre la víctima", així com amb "menyspreu a la seua condició de dona que estimava sent injustament protegida per aqueix fet per la Policia i pel sistema judicial".