Canfali Marina Alta

CORONAVIRUS: Abans de res, quedar-se a casa i mantenir la calma

CORONAVIRUS: Ante todo, quedarse en casa y mantener la calma
  14/03/2020

Des que es van tancar les escoles i es van adoptar les mesures més dràstiques a Madrid, la por pels contagis ha anat en augment i també les crítiques a qui s'han pres el cessament obligat de la feina com unes vacances i han aprofitat les circumstàncies per desplacés a altres llocs. A Dénia han arribat molts ciutadans procedents de la Comunitat Madrid que tenen aquí una segona residència o veien en el viatge la possibilitat d'allunyar-se del virus. El que molts no sabien és que amb alguns d'ells viatjava també el virus.

Però no cal atribuir-se a ells la ràpida expansió del COVID-19. També poden haver estat potadores els que s'han desplaçat recentment a zones infectades en les últimes setmanes per motiu de treball, oci o qualsevol altre i els que han estat en contacte amb persones procedents d'aquests llocs que -indistintament pel motiu- han visitat la Comunitat Valenciana . De poc serveix ara buscar culpables; en lloc d'això, hem de ser responsables i contribuir a frenar els contagis i el creixement exponencial dels infectats.

Per tot això, i per la velocitat a la qual avancen els contagis, es considera que el millor és quedar-se a casa. La situació és greu i la malaltia ha estat qualificada per l'Organització Mundial de la Salut de pandèmia (el que significa que s'estén a molts països o que ataca gairebé tots els individus d'una localitat o regió). Davant d'això, com no es cansen de recomanar les autoritats sanitàries, es prega tranquil·litat i solidaritat a l'objecte d'evitar el col·lapse dels centres sanitaris i protegir els grups de persones més vulnerables.

Cercar notícies
Agenda