Canfali Marina Alta

Costes preveu construir dos espigons i aportar més de 500.000 m3 de sorra per recuperar la platja de les Marines

Costas prevé construir dos espigones y aportar más de 500.000 m3 de arena para recuperar la playa de Les Marines
  06/07/2019

La inversió és de 13,3 milions d'euros

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha exposat al públic un macroprojecte destinat a recuperar el litoral de Les Marines i evitar la regressió que pateix en els últims anys. De fet, prop de la zona propera al Blay Beach, hi ha un tram de platja que ha desaparegut i el mar arriba fins a les propietats de primera línia. Les mesures anunciades per Costes contemplen la construcció de dos nous espigons i l'abocament de més de 500.000 m3 de sorra entre el port de Dénia i el riu Girona.

Un dels espigons s'ubicarà al nord del Blay Beach amb la finalitat de "mitigar les fases de sediments mobilitzats pel corrent litoral i facilitar els treballs de recirculació escurçant la distància entre el parany de sorra i la zona d'abocament de les recirculacions". Tindrà 345 metres de longitud, dels quals 135 m. estaran submergits. L'objectiu és guanyar terreny al mar i recuperar la platja amb un mínim de metres i una aportació de 452.103 m3 de sorra. Així mateix, es pretén protegir els edificis i les propietats de la primera línia enfront dels temporals.

L'altre espigó, de 340 metres, s'ubicarà a la Punta dels Molins En aquesta zona dels Molins, es planteja una restauració dunar amb la formació de nous cordons entre els encara existents.

Cercar notícies
Agenda