Canfali Marina Alta

Cristina Sellés, presidenta de AEHTMA: "Si no cuidem les platges, anem per molt mal camí"

Cristina Sellés, presidenta de AEHTMA: “Si no cuidamos las playas, vamos por muy mal camino”
  31/08/2019

"La posidònia és una barrera natural per evitar la degeneració però no podem donar una imatge com la d'aquest any"

"La despesa s'ha mantingut i fins i tot s'ha elevat malgrat haver-se augmentat el nombre de places de restauració"

La temporada alta per al turisme, motor econòmic de la ciutat, arriba a la seua fi. Des de l'Associació d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA) la seua presidenta, Cristina Sellés ha fet un primer balanç sobre la situació del sector i els resultats de la campanya d'estiu. En termes generals la qualifica de positiva si bé argumenta que els problemes de neteja de les platges o el tancament de la dels Molins per la presència de bacteris ha causat malestar en el sector. Referent a això, Sellés recorda que la ciutat segueix vivint del sol i platja, pel que demana una major implicació a l'hora de presentar una imatge impecable.

PREGUNTA: Quin és en línies generals el seu balanç de la campanya d'aquest any?
RESPOSTA
: Encara no ha acabat la temporada i tenint en compte que els resultats econòmics no els tindrem fins a finalitzar l'any la percepció i les dades que tenim fins ara és que la campanya ha estat positiva.
P: Hi ha cert malestar entre els comerciants per la significativa baixada de la despesa en els establiments. Quina opinió tenen els empresaris d'hostaleria
R: Les dades que ens han donat els nostres associats no diuen el mateix. Hem fet un primer mostreig i en restauració, tot i haver-se augmentat el nombre de places considerablement, la despesa s'ha mantingut i fins i tot s'ha elevat. En els allotjaments hotelers es dóna la mateixa circumstància. Sí que és veritat que en el sector de lloguers les dades són un poc més baixos que l'any passat i en això té molt a veure la competència deslleial. El canvi de la normativa turística en el cas de la Marina Alta ens ha perjudicat clarament ja que amb la dificultat dels tràmits administratius dels allotjaments il·legals han seguit llogant i això ha ocasionat una baixada de preus i ha desfavorit a les empreses gestores d'apartaments turístics . En oci i resta d'activitats també el balanç és positiu, si bé és veritat que la primera quinzena de juliol ha estat un poc més baixa en general i això ho anem observant des que es van eliminar els exàmens de setembre i es van passar a juliol.

 

La entrevista completa a l'edició impresa de CANFALI MARINA ALTA

Cercar notícies
Agenda