Creu Roja de Xàbia tanca una temporada estival “molt activa” amb 4.485 assistències i 157 rescats

Cruz Roja de Xàbia cierra una temporada estival “muy activa” con 4.485 asistencias y 157 rescates
  21/10/2021

La Regidoria de Platges de Xàbia, a través de Creu Roja, ha donat a conéixer el balanç del servei de prevenció, vigilància i salvament a les platges que es va iniciar per Setmana Santa, i que per primera vegada s'ha prolongat diàriament fins al cap del Pont d'Octubre.

 

El dispositiu, amb 50 efectius, s'ha distribuït per les platges de la Grava, Benissero, Arenal, Portitxol i Granadella, i ha comptat amb el suport de dues  embarcacions de salvament, una moto de rescat, dues ambulàncies i un vehicle d'intervenció ràpida.

 

Les principals xifres d'aquesta temporada són les relatives a assistències sanitàries, amb 4.485 serveis, i els rescats: 157 entre nadadors en problemes i, sobretot, tripulants de caiacs i embarcacions en situació de perill.

 

I és que, com destaquen els coordinadors de l'equip de socorrisme, aquest estiu han enfrontat una temporada “molt activa” en la qual s'han produït nombroses intervencions de rescat especialment en  zones no vigilades, destacant la pesquera de Llop Marí  i la cala en Caló. S'han atés lesionats per accidents per caigudes, relliscades i salts des de les roques, així com practicants d'esports nàutics, entre les quals han destacat les assistències a practicants de caiac sense experiència.

 

En l'àmbit marítim, Creu Roja també ha prestat ajuda a embarcacions amb el risc d'enfonsament, efectuant evacuacions amb embarcacions, així com col·laboracions amb Salvament Marítim en tasques de remolc en incidents lleus.

Altres dades que deixa l'estiu a les platges és el de persones extraviades, 19 entre menors i majors, i les 110 intervencions amb ambulància, de les quals 68 han derivat en trasllat a un centre hospitalari.

Quant al punt accessible per al bany assistit en l'Arenal, s'han prestat 192 serveis.

Subscriu-te!