Canfali Marina Alta

Desarticulen un grup especialitzada en la falsificació i cobrament de pagarés i xecs falsos

  • Desarticulan un grupo especializada en la falsificación y cobro de pagarés y cheques falsos
  • Desarticulan un grupo especializada en la falsificación y cobro de pagarés y cheques falsos
  01/10/2019

Els detinguts van actuar a Dénia i en altres ciutats 

Una operació conjunta en la Guàrdia Civil i la Policia Nacional ha permés desmantellar una organització especialitzada en la sostracció, falsificació i posterior cobrament de pagarés i xecs falsos. Actuaven en nombroses ciutats espanyoles, entre elles a Dénia. 

Les investigacions s'han produït en la Comunitat, Castella-la Manxa i Madrid. Un total de 33 persones han sigut detinguts mentre que hi ha altres dues investigades. Se'ls atribueixen suposats delictes d'estafa, falsificació de documents oficials i mercantils, usurpació d'estat civil, robatoris amb força i descobriment i revelació de secrets. S'estima que el benefici aconseguit per la xarxa podria ascendir a més de 760.000 euros.

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional consideren que han realitzat 1.640 infraccions penals, comeses durant els anys 2017 i 2018 en nombroses províncies. 

Era un grup perfectament organitzat i jerarquitzat. Tres dels seus membres exercirien funcions de direcció i coordinació, situats en la part superior de la piràmide. Seguidament es trobarien els falsificadors dels documents mentre que en nivells inferiors estaven els “*buzoneadores” o encarregats de sostraure la correspondència de les bústies de societats mercantils, quasi sempre en polígons industrials o directament de vehicles del servei de Correus, a la recerca de pagarés o xecs originals. Després, es modificaven l'import, la data de venciment i les dades del beneficiari.

Cercar notícies
Agenda