Des de dilluns que ve seran possibles les visites dels propietaris a les seues embarcacions

Desde el próximo lunes serán posibles las visitas de los propietarios a sus embarcaciones
  02/05/2020

·         A partir de l'11 de maig, la nàutica d'esbarjo es podrà gaudir fins a la seua reobertura total en la fase III, prevista per a meitat de juny

L'últim comunicat de la Direcció General de la Marina Mercant, disposa que, a partir del pròxim dilluns 4 de maig, seran possibles les visites per part dels propietaris a les seues embarcacions per a les comprovacions de seguretat i manteniment, sempre que l'embarcació es trobe en el mateix terme municipal en què resideix el propietari. Només podrà accedir una persona a l'embarcació per a realitzar aquestes activitats i es respectaran en tot moment als procediments i protocols establits pels ports esportius. “Tots els nostres ports estan preparats des de fa dies per a començar a rebre les visites dels propietaris de les embarcacions amb absoluta seguretat. Aquesta fase de desescalada ens permetrà una comprovació minuciosa de l'efectivitat de les mesures, podent tindre temps per a sotmetre-les a prova i poder corregir o millorar si la situació ho requereix”, assegura Gabriel Martínez, president de la Federació Espanyola d'Associacions de Ports Esportius i Turístics.

La Feapdt agraeix l'intens treball realitzat per totes les associacions autonòmiques de ports d'Espanya, que conformen la Federació Espanyola i vol destacar la intensa col·laboració i suport del Clúster Marítim Espanyol. A més de mostrar el reconeixement a les altres associacions del sector nàutic pel treball que han realitzat en les últimes setmanes. “També és de ressaltar la sensibilitat i la comprensió de la Direcció General de la Marina Mercant cap als ports esportius i turístics i la nàutica d'esbarjo”, assenyala Martínez. A principis d'aquesta setmana, la Feapdt i el Clúster Marítim Espanyol van entregar a la DGMM un document amb una sèrie de peticions “que veiem plenament recollides en el seu últim comunicat”.

Des de dilluns que ve es podrà practicar la vela esportiva (no professional) individualment i en aigües del mateix municipi on es trobe l'embarcació i residisca el seu propietari.

 

Fase I

Es podrà navegar en grups limitats, considerant la navegació d'esbarjo i esportiva com a activitat de turisme actiu i de naturalesa. Regeixen també limitacions geogràfiques en les aigües de la província o illa en les quals es practique la navegació, sempre extremant les mesures d'higiene i seguretat, tant en les instal·lacions nàutic–esportives, com en la pròpia embarcació, així com per part dels usuaris que van eixir a navegar junts. La Feadpt recomana que la tripulació estiga composta per membres d'una sola família, o qualsevol altra unitat social, que compartisquen habitualment el mateix domicili.

Fase II

En la fase II a principis de juny, els propietaris d'embarcacions que estigueren amarrades en un terme municipal diferent al de la seua residència, però en la mateixa província, ja podrien efectuar visites per a efectuar comprovacions de seguretat i manteniment. Igual que en la fase anterior, la navegació també tindrà limitacions geogràfiques sense que es pogueren dur a terme trajectes fins a aigües d'altres províncies o illes. També ací ja podria dur-se a terme pràctiques de navegació per a l'obtenció de títols d'esbarjo, que requereixen de l'ús d'embarcacions d'esbarjo, com una activitat de formació (comercie detallista i activitats de prestació de serveis).

Fase III

L'obertura total arribarà, amb la fase III, a mitjan juny, quan “s'autoritzaran les activitats nàutiques d'esbarjo, sense limitació, per tant, ja sense límits geogràfics” i la navegació podrà fer-se entre províncies.

La Feadpt ha estat treballant aquestes setmanes juntament amb el Clúster Marítim Espanyol, TurEspaña i el Servei de Costas i Fronteres de la Guàrdia Civil “als quals li agraïm la seua labor i suport”, conclou el president de la Feapdt.

NOTA: La foto es va fer abans del confinament.