El 50 aniversari del Tir i arrossegament marca el tram inicial de les festes que Pego dedica a l’Ecce Homo

El 50 aniversari del Tir i arrossegament marca el tram inicial de les festes que Pego dedica a l’Ecce Homo
  16/06/2024

Les festes patronals que Pego dedica a l’Ecce Homo es troben marcades enguany per L  aniversari del concurs de tir i arrossegament que en el seu moment va convertir al municipi en una referència en la recuperació d’aquest esport autòcton en el vessant més tradicional.

De la mà del Club Esportiu els Carreters, a banda de les proves al canxa del camí de Sant Antoni, s’ha organitzat un acte commemoratiu que arranca el primer cap de setmana d’un perllongat programa fester junt als concerts de l’Orfeó de Pego, l’Agrupació Musical, la nit de paelles i el concert de rock.

L’agenda festera, que abasta fins el dissabte 6 de juliol, compta amb els següents actes i horaris en aquest primer tram:

 

DIVENDRES 21

-A partir de les 9 h.: 50 Aniversari del concurs de tir i arrossegament de Pego. camí de Sant Antoni.

        -A les 22 h.: Concert de l’Orfeó de Pego a l'Església de l’Assumpció.

-A les 23 h.: Discomòbil al poliesportiu municipal.

 

DISSABTE 22

-A partir de les 9 h.: 50 Aniversari del concurs de tir i arrossegament de Pego. camí de Sant Antoni.

-A les 20 h.: Concert de l’Agrupació Musical de Pego, a la plaça Franciscanes de la Puríssima Concepció.

-A les 21 h.: Paelles de la Societat de Caçadors al carrer Calvari Vell.

-A les 22 h.: Nit del Major. Sopar i ball al passeig Cervantes, junt a la Font de les Nimfes. *Els tiquets s’adquiriran prèviament.

-A les 23.30 h.: Concert de Rock al poliesportiu municipal amb els grups Kela, Colomet, Quinto i Ferreteria Rosario.

 

DIUMENGE 23:  FESTA EN HONOR A SANT CRISTÒFOL

-A les 8.30 h.: Despertà.

-A partir de les 9 h.: 50 Aniversari del concurs de tir i arrossegament de Pego. camí de Sant Antoni.

-A les 11 h.: Missa en honor a Sant Cristòfol a l'església de l’Assumpció. Acte seguit concentració de vehicles al Passeig Michel per a iniciar la desfilada pels carrers  Dènia, avinguda de Fontilles,Sant Rafel, Sant Carles, Sant Marc, Sant Joan, Pere

Sala, passeig Cervantes, Pla de la Font i  Sant Agustí. En aquest últim punt es procedirà a la benedicció dels vehicles.

-A les 20.30 h.: Música al passeig amb el cantautor Andreu Valor que presentarà el  disc “A mamar, tots els versos!” junt  la Font de les Nimfes del passeig Cervantes.

 

DIMARTS 25

        -A les 10 h.: Dia del xiquet i la xiqueta. Matí de jocs al Passeig Cervantes, amb activitats aquàtiques.

-A les 20 h.: Actuació de ball a càrrec dels i les alumnes d’Analia Siscar al passeig Cervantes, junt a la Font de les Nimfes.

-A les 22.45 h.: Actuació de “Los Quillos”, que ens faran riure amb l’actuació “La Parodia Nacional” al passeig Cervantes, junt a la Font de les Nimfes.

 

DIMECRES 26

-A les 10 h.: Dia del xiquet i la xiqueta. Matí de jocs al Passeig Cervantes, amb activitats aquàtiques.

-A les 20 h.: Actuació de ball a càrrec dels i les alumnes d’Eva Morera al passeig Cervantes, junt a la Font de les Nimfes.

-A les 22.45 h.: Actuació musical “Tribut a Raphael i a Isabel Pantoja” al passeig Cervantes, junt a la Font de les Nimfes.

 

DIJOUS 27

-De 10 a 13 h.: Matí esportiu al Passeig Cervantes amb partida de pilota de xiquets a carrer Pere Sala, escacs escolar, voleibol (de 12 a 16 anys), activitat a càrrec del Club Ciclista Pego i Les Valls i oca gegant.

-A les 12 h.: Cercavila informal per les cabiles i carrers del poble fins la seu festera de la Filà Al-Hagamba Muza, Capitania 2024.

-A les 19 h.: Entrada de bandes al Pla de la Font on interpretaran el pasdoble Vila de Pego, sota la direcció de Miquel Nadal Bonet. A continuació tindrà lloc l’inici de “Les Voltetes” a ritme de pasdoble fester, per a acabar als peus del castell. Al finalitzar tots els músics participants interpretaran una marxa cristiana i una marxa mora.

-A les 24 h.: Ball i Revetlla a la càbila de la “filà” capitana amb l’actuació de l’orquestra La Pato.

 

DIVENDRES 28

-A les 7 h.: Diana per la plaça del Mercat, carrers Poeta Lorente, Ramón i Cajal, plaça Mayorazgo Cendra, plaça de L’Ajuntament, carrer Sant Domènec, portal de Sala, carrer Sant Agustí i Pla de La Font fins al castell.

-A les 19 h.: Entrades i ambaixada per la plaça del Mercat, carrers Poeta Lorente i , Major, plaça Ajuntament, plaça Mayorazgo Cendra, carrer Sant Agustí, Pla de La Font, i passeig Cervantes. Desfilarà primer el bàndol moro, seguit de tot el bàndol cristià, a

continuació la filà ambaixadora 2024 “Inquisidors” i per últim la filà capitana 2024 “Al-Hagamba Muza”.

-A partir de les 21 h.: Ambaixada al Pla de la Font.

 

DISSABTE 29

 

-A les 19 h.: Entrada de Moros i Cristians des del carrer Sant Rafel, a la plaça del Mercat, carrer Major, plaça de l’Ajuntament, plaça Mayorazgo Cendra, carrer Sant Agustí, Pla de La Font, passeig Cervantes (part dreta), fins a l’altura del carrer Ausiàs March.

L’ordre de l’entrada serà: bàndol cristià, a continuació eixirà la filà Ambaixadora 2024 “Inquisidors”, per a precedir a la filà capitana 2024 “Al-Hagamba Muza” seguida de últim tot el bàndol moro.

-A les 00.30 h.: Ball de Moros i Cristians al poliesportiu municipal Cervantes amb un cara a cara entre l'orquestra La Tribu i la Macrodiscomòbil Wonder On Tour.

 

DIUMENGE 30

        -A les 11.30 h.: Cercaviles informals pel poble i pallorfà popular al passeig Cervantes, davant de la Font de les Nimfes.

-A les 20.30 h.: Entrada jove de Moros i Cristians des de la plaça del Mercat, carrer Major, plaça de l’Ajuntament, plaça Mayorazgo Cendra, carrer Sant Agustí, Pla de La Font, passeig Cervantes (part dreta), fins a l’altura del carrer Ausiàs March..

 

DILLUNS 1 DE JULIOL

-A les 19 h.: Teatre infantil “El Circ Meravella” al passeig Cervantes, junt a la Font de les Nimfes.

-A les 19.30 h.: Passacarrer de la banda de cornetes i tambors de la Confraria de l’Ecce-Homo, des de l’ermita de Sant Josep fins a la capella de l’Ecce-Homo.

-A les 20 h.: Concert de les bandes de cornetes i tambors de la confraria de l’Ecce-Homo i Nuestra Mujer Veronica a la placeta de l’Ecce-Homo.

 

DIMARTS 2

        -De 9 h a 13 h.: Exposició de la imatge de l’Ecce-Homo a la capella.

        -A les 19 h.: Partida oficial de pilota valenciana al carrer Pere Sala i solemnes vespres de l’Ecce-Homo en la seua capella. A continuació, trasllat de la imatge a l'església de l’Assumpció.

        -A les 20.30 h.: Concert de festes de la Clandestina a l’ermita de Sant Josep.

-A les 24 h.: Mascletà nocturna al passeig Cervantes i Aurora en honor al santíssim Ecce-Homo pels carrers del poble amb eixida des de la capella.

-A les 0.30 h.: Revetlla al Pla de La Font amb l’Orquestra Montecarlo.

 

DIMECRES 3: DIA DEL SANTÍSSIM ECCE-HOMO, PATRÓ DE PEGO.

        -A les 10.30 h.: Visita i ofrena a la Residència San Joan de Deu.

-A les 11.30 h.: Solemne missa concelebrada pels sacerdots de Pego.

-A les 13 h.:  En acabar la missa, mascletà aèria a la plaça de l’Ajuntament.

-A les 19 h.: Tradicional repartiment de la murta des de l’església parroquial fins a la capella de l’Ecce-Homo per l’itinerari de costum.

-A les 21 h.: Solemne processó de l’Ecce Homo per aquest últim itinerari. En acabar focs d’artifici en honor al nostre patró.

 

DISSABTE 6.  DIA DE LES QUINTADES

        -De 17 a 19 h.: Gimcana jove per a majors de 16 anys, al passeig Cervantes.

-A les 20 h.: “Tardeo” al poliesportiu municipal amb l’Orquestra La Flama.

       

       

 

 

<<< Tornar a la portada