L’alcalde de Pego arranca el compromís del Ministeri de Transports “de donar-li prioritat” a la supressió del perillós encreuament de l’hostal de Sant Jaume a la N-332

El alcalde de Pego arranca el compromiso del Ministerio de Transportes de dar prioridad a la supresión del peligroso cruce del hostal de Sant Jaume
  17/07/2020

Segons Moll, el projecte preveu estar acabat en 2022 per a garantir la seguretat del trànsit dels pegolins cap a les seues segones residències a la costa

La publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de l’aprovació provisional del projecte de Control d’accessos a la N-332 entre els punts quilomètrics. 206,5 i 209,0. del terme municipal d’Oliva, ha motivat la visita d’un expedició conjunta d’aquesta última població i de Pego a la seu de dit ministeri per a conèixer de primera ma els detalls i terminis de la seua execució.

        “Hem rebut el compromís del secretari d’estat de Transports, Pedro Saura, de donar-li prioritat a la supressió de l’encreuament entre la CV-678, que creua la marjal en direcció a les platges d’Oliva i Dénia i la N-332 a l’altura de l’Hostal de Sant Jaume, que es troba en fase d’exposició pública i presentació d’al·legacions que conclourà a finals d’any amb el projecte d’execució d’obra”, ha manifestat l’alcalde de Pego, Enrique Moll.

        Moll, que estat acompanyat en la visita a Madrid pel seu homòleg oliver, David González, ha explicat que, a la vista dels terminis, no saben si podrà entrar en els pressupostos de 2021, però en qualsevol cas si que ho farà en els de 2022 per a que en eixe mateix exercici estiga acabat com a solució definitiva a un punt negre pel trànsit dels pegolins cap a les seues residències d’estiu.

        Per a l’alcalde pegolí “ha estat una satisfacció que haja tingut que ser un govern socialista com el de Pedro Sánchez el que atenga una reivindicació històrica dels pegolins, que durant molts anys s’han vist afectats per nombrosos accidents, que s’han traduït en un  gran número de morts i ferits al accedir a la seu tradicional zona d’estiuada que es situa entre les platges d’Oliva i Dénia”.

        Els representants pegolins i olivers han rebut informació al detall de la represa de la iniciativa per part del ara Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana amb una dotació de 6.420.000 euros per a suprimir la intersecció al costat de l’Hostal de Sant Jaume amb l’execució d’un nou enllaç elevat. Projecte que, segons han observat, incrementa la seguretat amb l’eliminació de nombrosos accessos directes des de propietats confrontants a la carretera mitjançant l’execució dels camins laterals de servei en ambdues marges de dos quilòmetres de longitud que condueixen el trànsit cap al nou enllaç.

 

Subscriu-te!