El canvi horari i les restriccions obliguen a l'autocinema Drive-In a baixar el teló aquest dissabte

El cambio horario y las restricciones obligan al autocine Drive-In a bajar el telón este sábado
  26/03/2021

Les pantalles dels autocinemes requereixen foscor perquè els espectadors puguen seguir la projecció des dels seus vehicles. Però, a partir d'aquesta matinada, els rellotges s'avançaran i fosquejarà una hora més tard. És un contratemps per a l'autocinema Drive-in, on les sessions que, fins ara començaven a les 19.30 hores, hauran de fer-ho a les 20.30 h. I, d'aquesta manera, als clients no els donarà temps a tornar a les seues cases abans de l'inici del toc de queda. 

L'Associació Valenciana d'Empresaris de Cinema, a la qual pertany Carles Miralles, del Drive-In, ha intentat aconseguir alguna fórmula que fera compatible l'activitat. En principi es va demanar a la Generalitat el “passaport cultural”, que actuaria com a salconduit per als espectadors en el cas que aquests hagueren d'arribar a les seues cases per damunt de l'hora del toc de queda. 

Miralles ha destacat la bona predisposició amb les diferents conselleries -Presidència, Cultura i Justícia- amb les quals s'han mantingut negociacions, però el problema real és de major envergadura del que sembla. A mesura que avancen les setmanes, les hores de sol s'allarguen i serà inviable que les projeccions puguen concloure abans de les 22 hores. “Amb aquestes restriccions la projecció no puga superar aqueixa hora”, afig Miralles. Així ho ha advertit l'associació Aveïne, que en un comunicat adverteix que “amb el marc restrictiu actual, els autocinemes no tindran temps suficient per a exercir la seua projecció. És més, encara que el toc de queda es retardara a les 23 hores, cada dia que passa fosqueja un minut més tard i la problemàtica continuaria sent present”.

L'autocinema Drive-In tancarà les seues portes hui dissabte, però amb la intenció de tornar al més prompte possible. “Tot depén del que es prolongue la pandèmia i l'Estat d'Alarma”, aclareix Miralles. Encara que la situació és realment delicada i per a alguns dels ja escassos autocinemes que queden en el territori espanyol pot suposar la punta. 

Subscriu-te!