El Club Dorsal 19 homenatja a Ferran Ferrando, Joaquín Pastor, Vicente Llopis Cheli i Paqui Rodríguez en la XL Volta a Peu de Pego

  • El Club Dorsal 19 homenatja a Ferran Ferrando, Joaquín Pastor, Vicente Llopis Cheli i Paqui Rodríguez en la XL Volta a Peu de Pego
  • El Club Dorsal 19 homenatja a Ferran Ferrando, Joaquín Pastor, Vicente Llopis Cheli i Paqui Rodríguez en la XL Volta a Peu de Pego
  05/05/2024

La Volta a Peu Pego 2024 s’ha vist revestida una emotiva atmosfera al arribar a una quaranta edició que consagrava la seua trajectòria com a degana de les curses atlètiques de la Marina Alta amb el consegüent ressò per tota la geografia nacional.

        L’efervescència d’aquest ambident ha estat aprofitat pel Club Dorsal 19, organitzador de la prova amb el suport de la Regidoria d’Esports, per a homenatjar als que la van concebre i als guanyadors de aquella prova inaugural en 1980 tant en la categoria masculina com en la femenina. Així, el president Vicent Sala, acompanyat per la reconeguda atleta pegolina Carmen Sala, ha lliurat una placa commemorativa al mestre Ferran Ferrando com a ideòleg, a Ximo Pastor com a regidor d’Esports en aquell moment per donar-li suport a la iniciativa, i a l’atleta denier, Vicente Llopis Cheli i la pedreguera Paqui Rodríguez com a primers guanyadors.

        Ferrando ha atribuït la idea de conformar una prova atlètica a Pego al fet que els dies de pluja, i les condicions de la infraestructura educativa d’aquells anys impedien el desenvolupament de les classes de gimnàstica i limitaren als docents a fer passejar els alumnes per la zona del Calvari, davant de les crítiques d’una part de la societat que qüestionava que els feren eixir amb pantalons curts. “Ara alguns dels que ho qüestionaven són els mateixos que em diuen que tenen un net o neta que corre” ha advertit l’antic docent.

        Per la seua banda, Ximo Pastor, ha apuntat que “organitzar una cursa popular en aquell moment semblava una cosa extravagant”. Situació que, segons ha conclòs, ha sabut ser revertida pel club fins al punt de que quaranta quatre anys després, multiplicar aquells set corredors que participaren en aquella primera prova a la que des de l’Ajuntament va tractar de recolzar, en els més de mil-cinc cents participants amb que compta la prova en l’actualitat.

        Aquesta dinàmica creixent ha estat alabada també per Cheli, qui ha comparegut un any més amb la indumentària atlètica per a tornar a afrontar el trajecte de la cursa pegolina en la categoria de veterans, per a indicar que en aquella conjuntura “les proves com la de Pego eren molt escasses i calia aprofitar-les”. La reflexió en qüestió ha estat amplificada per Club Dorsal 19 per a agrair a l’Ajuntament de Pego el suport per mantenir a la Volta a Peu com a referència dins de l’atletisme valencià i la disposició del voluntariat que fa possible l’organització, amb una crida a les nombroses famílies congregades per a orientar a les futures generacions cap a una vida sana mitjançant la pràctica d’aquest esport.

 

MORUNO I ABAD GUANYADORS

 

        Pel que fa a les classificacions en si, la XL Volta a Peu de Pego ha tingut com a guanyadors absolut a José David Moruno (SD Correcaminos) en categoria masculina i a Andrea Abad (CA Publidom) en la femenina amb respectives marques de 34 minuts i 2 segons i 38 minuts i 1 segon. Ambdós han estat flanquejats en el pòdium per Sergi Tomás (C. A. Irun Calp) i Michel Bas (C.A. Irun Calp); i Marta Pérez (C.A. Cametes Pedreguer) i Cristina Moya (C.A. Publidom).

         

       

 

 

<<< Tornar a la portada