El Club Nàutic Xàbia modernitzarà tres pantalans i crearà una nova escola de vela 

El Club Náutico Xàbia modernizará tres pantalanes y creará una nueva escuela de vela
  16/09/2021

El Real Club Nàutic Xàbia ha signat l'acta de replanteig de les obres que escometrà en els pròxims mesos com a part del compromís adquirit amb el Consell després de la renovació de la concessió per deu anys. 

La signatura ha comptat amb la presència del president del Club, Arturo Miquel; la secretària autonòmica de Transports i Obres Públiques, María Pérez Herrero; la directora general de Ports, María Luisa Martínez, així com l'alcalde, José Chulvi, al costat de membres de la directiva de l'entitat i els representants de les empreses que executaran les obres. Arturo Miquel ha explicat que els treballs tenen una previsió d'execució amb límit de Setmana Santa i s'afrontaran en dues fases. 

Per una costat, l'obra marítima permetrà la modernització dels pantalans 1,2 i 5, així com la renovació de les instal·lacions elèctriques en el 3 i 4. A més, es construirà nova escola de vela totalment accessible (suposarà la demolició de l'actual) i que segons ha destacat “estarà molt més pròxima al nucli urbà” i a més serà “moderna i totalment eficient”. 

D'altra banda, el club escometrà una sèrie d'inversions en sostenibilitat, entre altres la renovació completa del sistema de panells fotovoltaics. Una renovació que suposarà, ha afirmat, el president, que “el 30% de l'energia que es consumeix siga procedent d'aquesta instal·lació”. Però, no menys important, és la instal·lació d'un sistema de recollida de fem en l'aigua, a través de la decantació que forma part del -va remarcar Miquel- “del compromís amb el medi ambient que té el Club Nàutic Xàbia i que es tradueix cada any en la renovació de la bandera blava”. 

Miquel ha indicat que hi haurà “una millora important i visible” per a tots els veïns i veïnes que passegen pel port, ja que les voreres des de la llotja fins a les instal·lacions del Club augmentaran fins als cinc metres, eliminant el “coll de botella que es produïa amb l'Escola de Vela”. 

Així mateix el president ha subratllat que la de Xàbia és la primera de les renovacions que fa la Conselleria conformement a Llei de Ports de la Generalitat, després d'anys de reivindicacions de l'Associació de Clubs Nàutics de la Comunitat Valenciana, i ha manifestat que “ara la roda comença a caminar i això suposarà que en els pròxims anys hi haurà moltes inversions no sols en aquest nàutic sinó en tots, la qual cosa permetrà una modernització de tots ells per a aquest segle”. 

La secretària autonòmica, ha apuntat que es tracta d'un “dia important per al Consell i per al municipi de Xàbia” perquè s'ha renovat la concessió del Nàutic, i ha subratllat que el club nàutic farà “una inversió important” de millora de les instal·lacions i l'accessibilitat i eficiència. A més, ha posat en valor la col·laboració públic-privada que suposarà que en aquests anys en el port de Xàbia s'invertisquen de 5 a 6 milions d'euros. Això entre les obres executades amb els fons propis del Consell: Reparació del talús de la Caleta del Port, Renovació dels pantalans dels molls públics i ara els 2,5 milions d'euros del Club Nàutic.

 

 

Subscriu-te!