Canfali Marina Alta

El Consell destina aquest any prop d'un milió d'euros per a la residència Mare de Déu del Carme de Pedreguer

El Consell destina este año cerca de un millón de euros para la residencia Mare de Déu del Carme de Pedreguer
  23/01/2020

La Generalitat Valenciana ha inclòs en el pressupost d’enguany una partida de 985.000 euros per a la residència de la Mare de Déu del Carme, en virtut del conveni que va signar l’any passat la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb el president del Patronat de la fundació que regeix la institució, l’alcalde Sergi Ferrús. Es tracta d’una dotació que s’inclou dins del concert social bianual que contempla quasi dos milions d’euros per a la residència.

El concert social, nova fórmula que substitueix les anteriors subvencions, contempla un preu per cada plaça de 60 euros per dia. A més, s’ha aconseguit una subvenció de 14.000 euros per equipament, dins d’un concert bianual, que aporta un poc més de tranquil·litat per fonamentar els contractes de personal.

La plantilla està formada per 35 treballadors per a 48 residents, el que dóna una ràtio per resident més alta de la que s’exigeix per part de la Conselleria, el que repercuteix a més en una major qualitat de servei. S’ha presentat també al programa de Música para despertar, subvencionada amb 7.000 euros i al programa No sujetes, amb 3.500.

Per la seua banda, l’Ajuntament manté als pressupostos municipals per a 2020 una subvenció de 10.000 euros per equipament.

Ferrús ha assenyalat que la residencia de Pedreguer gaudeix d’una molt bona imatge exterior pel seu treball i que va aconseguir el Certificat de qualitat de ISO 9001:2015 fa quatre anys, una condició indispensable per renovar el concert social. L’alcalde agraeix i destaca el treball de la direcció i administració de la residència, així com de tot el personal, que no es limita a les atencions pròpies d'aquest tipus d'entitats sinó que va més enllà. “Enguany, per exemple, la residència acollirà una nova iniciativa, l’atenció centrada en la persona, que donarà una nova visió a l’atenció dels nostres residents”, destaca la directora, Ana Martínez.

Cercar notícies
Agenda