Canfali Marina Alta

El coronavirus paralitza la comarca

El coronavirus paraliza la comarca
  14/03/2020

Els efectes de la crisi seran molt durs per a l'economia

La constatació d'un primer infectat canvia la imatge dels pobles de la Marina Alta

Carrers mig desertes i cues als supermercats són el reflex d'una situació insòlita


La crisi del coronavirus tindrà greus efectes per a l'economia de la Marina Alta i per als seus habitants. L'expansió de virus ha creat una alarma generalitzada que s'ha estès per pràcticament tot el territori de la comarca i s'ha vist reflectida en la imatge dels seus pobles i ciutats: carrers mig buids, prestatgeries de supermercats sense existències, xiquets que no van a les escoles, silenci ... l'alerta va saltar amb l'anunci de l'ajornament de les falles, que va caure com una  gerro d'aigua freda sobre el món faller però també sobre el sector hostaler. I la cosa va anar a més ahir divendres, hores després que es constatés el primer infectat a l'Hospital de Dénia.

La crescuda exponencial d'infectats a la Comunitat Valenciana ha portat al govern autonòmic a decretar la suspensió de les classes en els centres docents a partir de dilluns i, des de la mitjanit d'ahir divendres, el tancament de bars, restaurants, locals d'oci, discoteques , bingos, cinemes i teatres, centres de dia, centres ocupacionals, gimnasos, piscines i activitats culturals i esportives, entre d'altres. Caldrà esperar a les mesures que anuncie hui el Govern en el marc de l'estat d'alarma declarat al migdia d'ahir, que pot implicar una sèrie de serveis mínims i urgents i restriccions en la mobilitat. Amb això, el silenci que ahir començava a apoderar-se dels carrers es vaticina més intens amb el cap de setmana.
Des del Comitè de Coordinació de la Crisi de COVID-19 creat per l'Ajuntament de Dénia s'ha llançat un missatge de "tranquil·litat". "No som focus d'infecció ni punt roig", ha assenyalat el seu portaveu, la regidora de Sanitat Cristina Morera, qui ha apel·lat a la "responsabilitat i coherència" de la ciutadania davant un escenari nou al què és difícil fer front.

Cercar notícies
Agenda