Canfali Marina Alta

El D*NA Fòrum asseurà al voltant d'una taula als actors turístics per a repensar el futur del sector

El D*NA Fòrum sentará alrededor de una mesa a los actores turísticos para repensar el futuro del sector
  07/11/2019

Colomer elogia que el paper de Dénia com a capital gastronòmica de la Comunitat es base en valors com l'autenticitat i la identitat

Pep Romany és el comissari d'un fòrum que va més enllà de la cuina i fuig de les classes magistrals

 

On millor que al voltant d'una taula per a intercanviar impressions i experiències, fer propostes i suggeriments i, en definitiva –com va dir el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer-, per a pensar i repensar cap a on camina el turisme. La taula serà en aquesta ocasió un gran fòrum de debat en el qual participaran al voltant de 80 persones. Algunes són expertes en els assumptes plantejats, però la majoria són actors d'un sector en el qual han de tindre veu i vot no solament els cuiners –que també- sinó a més agricultors, ramaders, pescadors, xicotets comerciants i tots aquells que contribueixen a configurar una oferta gastronòmica de la Marina Alta que ens ha permés arribar on estem. Ho va dir Colomer en la presentació del D*NA Fòrum: Dénia representa la capitalitat gastronòmica de la Comunitat Valenciana. I si ha arribat fins ací ha sigut per la seua cuina i també per tot allò que li confereix autenticitat i identitat.

La taula del D*NA Fòrum estarà posada entre el 25 i el 27 de novembre en el CDT. De preparar el “menú” del fòrum s'ha encarregat el restaurador Pep Romany, que ha sigut nomenat comissari d'aquesta trobada de reflexió i deliberació. Ha fugit de les classes magistrals i ha apostat fort per implicar en el debat a la comarca. En la carta de les tres jornades, estructurades en tres taules matinals i tres vespertines, hi haurà convidats de diferents sectors; perquè si alguna cosa té clar és que “la gastronomia és una mica més que cuina”. Participaran també representants de bars i restaurants i algun xef estrela, com Quique Dacosta, de qui Romany ha agafat el testimoni de fer un homenatge a la gastronomia entesa com una manera de viure el Mediterrani. Així és com el cuiner tres estreles Michelín va presentar la primera edició del D*NA Festival. I així és com es concep el fòrum que ara es posa en marxa.

“Al Mediterrani –ha dit el comissari del D*NA *Fòrum- ens asseiem al voltant d'una taula per a menjar i per a parlar”. El primer es va fer en les dues primeres sessions del D*NA “amb un gran impacte mediàtic”, ha explicat; “ara és el moment que parlen els actors”, tots aquells que configuren una oferta gastronòmica comarcal “que ha de tindre sabor i ser saludable, sostenible i singular”. “Aqueixes quatre S, ens faran ser competitius, i tenim base suficient a la comarca per a aconseguir-ho”, ha afegit.

Com va dir l'alcalde, Vicent Grimalt, “el festival es pren un respir” perquè emprenedors, productors i cuiners reflexionen “sobre el gran potencial que tenim per a distingir-nos dins de l'ampli mapa de destinacions turístiques”.

Cercar notícies
Agenda