El Departament de Salut de Dénia realitza una mitjana de 250 PCR diàries

El Departamento de Salud de Dénia realiza una media de 250 PCR diarias
  14/09/2020

El Departament de Salut de Dénia (DSD) està realitzant una mitjana de 250 PCR diàries. Les proves es practiquen tant en Atenció Primària, com a l'Hospital i les residències de la tercera edat. Tots els protocols de detecció i rastreig de COVID es duen a terme en estreta col·laboració amb els professionals del centre de Salut Pública de Dénia.

Segons la doctora Patricia Martín Rico, Cap de Medicina Interna del DSD, “la majoria dels resultats estan disponibles en menys de 24 hores, ja que bona part d'aquestes anàlisis es fan en el propi laboratori de l'hospital. Això és possible, afegeix la Cap de Medicina Interna, gràcies a la tecnologia donada el mes de maig passat per la Fundació Dénia”. L'analitzador resol en aquests moments 75 proves diàries, si bé està previst incorporar un tren d'automatització d'extracció d'RNA perquè pugui arribar a realitzar fins a 175 PCR per jornada, explica.

La PCR de coronavirus es realitza a l'hospital a qualsevol pacient que ingressi en la planta d'hospitalització. Això inclou, tant als quals ingressen per sospita d'infecció per COVID com als que ingressen per qualsevol altra patologia mèdica o quirúrgica des del Servei d'Urgències. La prova és igualment extensiva a les dones embarassades que donaran a llum o als pacients psiquiàtrics o pediàtrics ingressats. A més a tots els pacients que seran sotmesos a una cirurgia programada, se'ls realitza la PCR per a coronavirus, de manera sistemàtica, 48 hores abans de la intervenció. 

Pel que respecta a l'Atenció Primària, els professionals sanitaris prenen mostres dels pacients amb sospites de COVID i a tots els seus contactes; a més de realitzar un seguiment telefònic de cada cas.

També hi ha establerta una especial vigilància als professionals sanitaris, els pacients crònics que acudeixen periòdicament a l'hospital, així com els usuaris de la Unitat d'Hemodiàlisi o de l'Hospital de Dia Onco-Hematològic. L'equip dedicat a donar suport a les residències de la tercera edat també té desenvolupat un estricte protocol amb els professionals del centre i els residents.

Subscriu-te!