El denier José Miguel Mulet desmunta falsos mites sobre l’ecologia domèstica en un llibre que presenta a Xàbia

El dianense José Miguel Mulet desmonta falsos mitos sobre la ecología doméstica en un libro que presenta en Xàbia
  24/11/2021
El catedràtic de Biotecnologia recolza la versió científica del canvi climàtic i proposa hàbits per no fer malbé l’entorn

El catedràtic de Biotecnologia de la Univesitat de València, ha presentat a la Casa de Cultura de Xàbia el seu darrer llibre titulat Ecologismo Real. Un treball que reforça les teories de què el canvi climàtic és una realitat i que, si no s’adopten mesures, les conseqüències seran lamentables. Mesures, defensa Mulet, basades en el coneixement científic i en dades.

Algunes de les accions les han de prendre els governs, assegura, però d’altres són més cassolanes i les poden adoptar els ciutadans en el dia a dia. Així, respecte al cotxe, després de posar en dubte el futur del motor elèctric, Mulet, natural de Dénia, convida a reflexionar sobre la rendibilidad de invertir en la compra i manteniment d’un cotxe. I és que, assenyala, sovint resulta més econòmic utilitzar el transport públic, o agafar un taxi, quan fa falta, que no adquirir un vehicle.

En el camp de l’alimentació, Mulet proposa que més enllà dels productes ecològics o de km 0, allò que menys impacte té en el medi, a més de ser més saludable, és el consum de fruites i verdures, sobretot les de temporada, i peix. Pel que fa a l’energia, Mulet manifesta el seu pessimisme quant a la substitució a curt termini del petroli, carbó i gas, per energia solar, eòlica o biocombustibles, entre altres raons, per les enormes superfícies de sòl que farien falta per a proporcionar d’una manera regular prou energia per a tot un país. Precisament, va ser l’energia, en concret, l’ús de la nuclear, el centre d’interés de la major part de les intervencions del públic.

En diferents moments, Mulet va advertir que la substitució ja siga de bombetes tradicionals, electrodomèstics poc eficients, o altres aparells similars, quan encara estan en bon estat, per leds, electrodomèstics d’alta eficiència o aparells de baix cosnum, no és la millor idea, ja que allò preferible és allargar al màxim el temps d’ús dels aparells, ja que és en la fabricació dels utensilis on es produeix l’impacte més gran sobre el medi.

 

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada