Canfali Marina Alta

L'equip de govern de Dénia defensa "el dret del ciutadà a relacionar-se en valencià amb l'administració"

  • El equipo de gobierno de Dénia defiende “el derecho del ciudadano a relacionarse en valenciano con la administración”
  • El equipo de gobierno de Dénia defiende “el derecho del ciudadano a relacionarse en valenciano con la administración”
  30/08/2019

PP, Ciutadans i GD demanen que el requisit lingüístic "siga un mèrit i no una imposició" mentre que Compromís aplaudeix la mesura

Les convocatòries del 2020 per cobrir un lloc de treball a l'Ajuntament tindran un punt més a complir per als que es presenten: tenir coneixements del valencià, llengua cooficial de la Comunitat. El requisit lingüístic es va aprovar dijous en el ple. L'equip de govern, format pels regidors socialistes, ha defensat, per mitjà del responsable de Recursos Humans, Paco Roselló, "el dret que tenen tots els veïns a poder relacionar-se amb l'administració local en la seua llengua materna, el valencià". En paraules de Roselló, "és de justícia poder donar opció als que vulguen utilitzar el valencià un interlocutor vàlid per fer les seues gestions i, a més, els veïns tenen dret a poder tenir un informe redactat en la nostra llengua sense faltes d'ortografia".
Així, a les places de treball que s'oferisquen es demanarà a l'optant que tinga un determinat nivell de la llengua, bé siga oral o de major certificació, segons el lloc a què accedisca.

Cercar notícies
Agenda