El fútbol en 2021: el Pego dice adiós a la Preferente y el Benitatxell logra un histórico ascenso a Primera

El fútbol en 2021: el Pego dice adiós a la Preferente y el Benitatxell logra un histórico ascenso a Primera
  31/12/2021

El 2021 ha sigut un any atípic també per al futbol. Va costar arrancar a causa de la pandèmia, que va obligar a suspendre la competició des de mitjan desembre fins a mitjan març. Va marcar molt la situació pandèmica que va regirar els calendaris amb partits pendents i suspesos, i a alguns equips els va costar adaptar-se a les circumstàncies.

En Preferent el Pego va dir adeu a la categoria, després de quedar últim del grup V. Pedreguer i Calp es van salvar sobre la botzina, en una apassionant última jornada que es va disputar ni més ni menys que un 13 de juny.

El Dénia va tancar una bona temporada en la cinquena posició, en l'esportiu s'entén, perquè en l'econòmic segueix amb el llast d'unes demandes judicials que li porten de cap.

Per la seua part el Xàbia va intentar tractar-se amb els de dalt encara que al final va quedar tercer sense l'objectiu del play off.

Curiosament els quatre equips la comarca que s'han mantingut al llarg de l'any en la Regional Preferent han canviat d'entrenador, la majoria aprofitant a l'estiu el canvi de temporada. El Pedreguer és l'únic cas que es va produir durant la competició, quan fa a penes unes setmanes que el club va rellevar a Ximo Davó per Suso Monzó.

En la resta de clubs es va produir un ball d'entrenadors si més no curiós. Al Dénia va entrar Pere Perles -procedent del Calp- per a substituir a Manuel Esteban, que es va anar al Xàbia a reemplaçar a Diego Miñana. I al Calp es va fer càrrec Antonio Villaescusa.

Una altra anècdota d'aquest 2021 va ser el canvi de grup en la Regional. Abans de l'estiu els equips de la Marina Alta van formar en el grup V amb equips alacantins, mentre que en la present es localitza en el grup IV, en una posició més centrada i compartint competició amb equips de totes dues províncies. Conseqüències de la covid, que va obligar l'any passat a una reestructuració del futbol valencià.

AMB LA MEL EN ELS LLAVIS

En Primera Regional, en el sempre vibrant Grup VII, dos equips de la comarca, el Benissa i el Gorgos, van competir en la temporada 20/21 fins a l'últim moment per aconseguir l'ascens a la Preferent. Al final es van quedar amb la mel en els llavis, després d'assaborir el lideratge durant un bon nombre de jornades. L'altre equip de la Marina Alta, l’Ondarense, se'n va anar a Segona Regional després d'una mala temporada.

En el que portem de temporada, tant Benissa com Gorgos trauen el cap també al capdavant, encara que en aquesta ocasió hi ha altres “galls” pujats a l'alt del “galliner” que els estan tancant el pas del cap de la classificació. El Pego, en la seua estrena de categoria, no aconsegueix aconseguir el punt d'ebullició a la competició, mentre que per baix apunta el Benitatxell tractant d'escapar dels llocs de descens.

'

UN ASCENS PER A LA HISTÒRIA

'En Segona Regional es va viure una apassionant competició en el tancament de la temporada 20/21, en un grup XIII en el qual van dominar els equips de la comarca. En el tram final van quedar dos equips com a candidats a l'ascens de categoria: l'Orba i el Benitatxell, que van tancar la competició amb el decisiu duel entre ells per a decidir l'ascens. El camp la Marjal d'Orba va viure una calorosa i apassionant matinal de futbol el 20 de juny amb dues aficions entregades que van aportar un gran ambient a la “final” i que van donar un clar exemple d'esportivitat. Al final l'empat a un va beneficiar al Benitatxell que va segellar un històric retorn a la Primera Regional tres dècades després.

En el que portem de temporada, l'Orba, en el grup XI, i el Teulada-Moraira i Calpe B, en el XIII, tanquen el 2021 en les posicions de dalt de les seues respectives competicions.

<<< Tornar a la portada