L'Hospital de Dénia dona suport a la labor de l'Associació de Fibromiàlgia de la Marina Alta
L'Hospital de Dénia ha rebut este dimarts a representants de l'Associació de Fibromiàlgia de la Marina Alta (AFIMA) amb motiu del dia internacional d'aquesta patologia, que se celebra demà. Totes dues parts han coincidit a destacar la importància de conscienciar i visibilitzar la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica.
La malaltia no ha sigut reconeguda com a tal fins fa escasses dates i de complex diagnòstic i tractament. Es calcula que la pateixen entre el 3% i el 6% de la població mundial.
Tant per a AFIMA com per a l'Hospital de Dénia aquest tipus de trobades ajuden a articular projectes a mitjà i llarg termini, estrényer llaços i crear vincles, una cosa fonamental en una patologia d'aquestes característiques. A la reunió, que va tindre lloc a la Sala del Consell del centre dianense, van acudir Montserrat Muñoz i Ana Pacheco; en representació de l'associació, i el fefe del Servei de Rehabilitació, Álvaro Escuder, i l'especialista en Fibromiàlgia Vicente Palop, per part del Departament de Salut de Dénia.
Les representants d'AFIMA han agraït la labor desenvolupada pel Dr. Palop en la consulta de Fibromiàlgia que, amb tan sols dos anys des de la seua posada en marxa, s'està convertint ja en un referent nacional.
Per la seua part, el metge especialista ha subratllat la importància del treball que desenvolupen les associacions, “ja que suposa el 50% de la motivació que necessiten les pacients per a millorar”. En aquest sentit, Palop ha assegurat que “durant els mesos més restrictius de la pandèmia s'han celebrat consultes presencials i virtuals, depenent del grau de necessitat de cada pacient”.
El Dr. Palop també ha destacat l'important esforç de transversalitat que s'està duent a terme en el DSD amb la formació d'altres metges especialistes, com els de Medicina Familiar i Comunitària, ja que “la fibromiàlgia és una síndrome que no es pot parcel·lar. Normalment els afectats són pacients pluripatològics als quals cal tractar-los amb una visió global”. Finalment, Vicente Palop els ha anunciat la posada a la seua disposició d'una guia específica sobre exercici físic i meditació, com a eina per a evitar la major part de la simptomatologia associada, com el dolor, la fatiga crònica i l'insomni.