Canfali Marina Alta

El jutge decreta presó provisional per al coordinador esportiu del Calpe CF

El juez decreta prisión provisional para el coordinador deportivo del Calpe CF
  23/01/2018

La cúpula directiva del Calpe CF va dormir dues nits a la Comissària de Benidorm i ahir va passar a disposició judicial. El jutge d'instrucció de Dénia ha decretat l'ingrés a la presó provisional, eludible sota fiança de 6.000 euros, del coordinador esportiu, Gabriel Franco, i ha deixat en llibertat amb càrrecs al president, Luciano Marciano, al tresorer del club i al director esportiu, Ximo Galiana. El magistrat els imputa delictes de pertinença a grup criminal, afavoriment de la immigració clandestina i delicte contra els drets dels treballadors. Els nou jugadors detinguts -la majoria de nacionalitat paraguaiana, un parell de colombians i un brasiler- van declarar dissabte davant el jutge i van ser posats en llibertat. Diumenge van estar al Camp Municipal -en l'onze titular o a la banqueta- en el partit de Preferent que Calpe jugava contra el Pinós. Se'ls imputa una infracció de la Llei d'Estrangeria i se'ls ha obert un expedient administratiu que acabarà amb la seua expulsió del país.
Fonts del Tribunal Superior de Justícia han informat que Franco oferia, presumptament, contractes de treball a jugadors sud-americans a través de la seua empresa d'intermediari futbolístic malgrat que no estava inscrita al Registre Mercantil. El titular del jutjat veu risc de fuga i possible influència sobre els testimonis i per això l'ha enviat a presó.
La investigació considera els jugadors víctimes de l'entramat delictiu perquè haurien estat explotats laboralment pels altres sospitosos, ja que "dormien amuntegats en matalassos, en condicions higièniques poc saludables", en habitatges gestionats per l'intermediari. A més, segons fonts judicials, el coordinador esportiu els cobrava presumptament quantitats que variaven entre els 400 i els 500 euros per aquesta manutenció, malgrat que moltes vegades sabien que "no tenien menjar".

Cercar notícies
Agenda