El ple de Xàbia demana poder fer ús de romanent de tresoreria de 2019 per a poder ampliar les polítiques socials i les ajudes econòmiques

El pleno de Xàbia pide poder hacer uso de remanente de tesoreria de 2019 para poder ampliar las políticas sociales y las ayudas económicas
  29/06/2020

La corporació municipal manté el front comú contra la crisi sanitària. Així s'ha posat de manifest una vegada més després de l'aprovació per unanimitat de totes les forces polítiques en aquest últim ple d'una declaració institucional en la qual demana al Govern Central que permeta a Xàbia disposar del seu romanent pressupostari de 2019 “sense cap limitació”. Proposen per tant que es flexibilitze “la rigidesa de la regla de despesa i de l'estabilitat pressupostària, per a contribuir amb el nostre estalvi a cobrir les necessitats de les persones més vulnerables, a completar la dotació en material i efectius dels serveis que ho facen possible i a ajudar en la recuperació econòmica del nostre municipi”.
A més, la mateixa declaració insta que “s'apliquen les mesures normatives necessàries perquè els Ens Locals recuperem agilitat de gestió i puguem prendre decisions amb la immediatesa que exigeixen aquestes circumstàncies”. Finalment l'Ajuntament demana “participar i ser presents en els programes d'actuació estatal i autonòmics els destinataris de la qual siguen les Entitats Locals, i igualment demandem que els nous Fons i Iniciatives Europees del període 2021-2027 es reorienten i adapten a la reconstrucció de les economies locals”.
En el seu apartat expositiu, la declaració adverteix que “requerim instruments efectius per a donar resposta a totes les situacions que està generant aquesta crisi i disposar de tots els recursos que hem generat gràcies a una gestió responsable”, i recorda que els Ajuntaments són els més pròxims a la ciutadania que en aquests moments està patint les conseqüències de la crisi. 

Subscriu-te!