Canfali Marina Alta

El PP de Xàbia planteja una rebaixa de l'IBI i suprimir la taxa per obertura de negocis

El PP de Xàbia plantea una rebaja del IBI y suprimir la tasa por apertura de negocios
  21/05/2019
Asseguren que la reducció del deute municipal es deu a la incapacitat del govern de gestionar i executar projectes

El Partit Popular ha presentat el seu pla econòmic que inclou una sèrie de mesures per a alleujar la pressió fiscal i afavorir la reactivació de l'economia. Una de les primeres propostes serà la reducció del tipus general de l'Impost sobre Béns immobles (IBI), amb el qual durant aquests anys de govern socialista s'ha anat afavorint un romanent de tresoreria positiu amb el qual s'ha alleujat el deute municipal, adverteixen els populars. “Aquesta és l'única raó per la qual s'ha reduït el deute municipal i no per que s'haguera realitzat una gestió de contenció de la despesa per part del govern socialista”, assenyalen. “L'amortització de préstec obeeix a la incapacitat d'executar projectes i gestionar el pressupost municipal”, afigen des del PP.

Els populars entenen que aquest romanent s'hauria d'haver destinat a projectes i iniciatives que permet la Llei d'Estabilitat com a millores en el clavegueram, enllumenat públic, protecció i millora del medi ambient, plans de manteniment dels boscos per a evitar focs, comerç, energies renovables, i parcs i jardins. A més, també es podria haver invertit en infraestructures com la Casa Candelaria, el Central *Cinema o les instal·lacions esportives. “En lloc d'executar aquest tipus d'inversions per pura incapacitat de gestionar, es va obligar per Llei al govern socialista a amortitzar préstecs; és insòlit que de la incapacitat de gestionar els recursos municipals es puga presentar com una virtut, un altre clar exemple de la demagògia que utilitza la marca socialista a Xàbia”, precisen. 

El PP assumeix el compromís de “retornar l'esforç fiscal al contribuent, ja que una vegada amortitzada el deute no s'ha escoltat pel govern local cap proposta de reduir els impostos municipals”. Entre el paquet de mesures que preveu el PP si accedeix al govern figuren també la d'eliminar la taxa d'obertura de local de negoci “perquè qualsevol persona que aposte per invertir a Xàbia tinga una exempció d'una taxa que encareix les despeses d'emprendre un projecte empresarial”. 

“Així mateix, conscients de les limitacions que tindrà la nova construcció d'habitatges, anem apostar per reduir les taxes de construcció per a la reforma d'habitatges, apostant pel xicotet constructor local”.

Cercar notícies
Agenda