Canfali Marina Alta

El PP critica que el Ministeri sol·liciti la devolució de 315.000 euros del projecte DéniaFutur i demana explicacions al PSPV 

El PP critica que el Ministerio solicite la devolución de 315.000 euros del proyecto DéniaFutur y pide explicaciones al PSPV
  12/08/2019

Asseguren que el govern de Zapatero va paralitzar l'expedient i que l'Ajuntament va haver d'avançar els diners

Els populars han criticat que el Ministeri de Política Territorial i Gestió Pública haja sol·licitat a l'Ajuntament que retorne 315.181 euros dels fons del projecte DéniaFutur que no es van arribar a invertir. Sostenen que va ser uns diners que "tant d'esforç va costar per aconseguir". I exigeixen a l'equip de govern que oferisca explicacions "sense demagògia, i amb la transparència que tant predica i que tan poc exerceix" i recorden que aconseguir les subvencions va suposar un gran esforç.

Com va avançar CANFALI MARINA ALTA, el Ministeri de Política Territorial i Gestió Pública ha reclamat a l'Ajuntament que se li reintegren tres avançaments de la subvenció, que van ser remesos al juliol del 2010, quan governava el govern municipal de la popular Ana Kringe sorgit després de la moció de censura a la socialista Paqui Viciano. Les obres de DéniaFutur estaven finançades amb diners de la Unió Europea. En aquella època es van executar les remodelacions de la plaça del Consell i de la Constitució, les millores al túnel del castell, el nou ecoparc i les plataformes no motoritzades i itineraris ciclistes. Però van quedar pendents accions com l'adequació del Bosc de Diana i la creació del parc arqueològic de l'Hort Morand, entre d'altres.

Segons ha indicat el PP, els projectes es van redactar "en temps i forma" i van ser remesos al Ministeri perquè els enviés a les institucions europees. "Dit ministeri", afirma, "va tenir congelat durant molt de temps tot l'expedient, bé siga per negligència, o per deixadesa o per manca de voluntat política", recordant a més que llavors els socialistes governaven a Madrid. I assegura que "la veritat és que, gràcies a les gestions dels eurodiputats del Partit Popular, entre els quals es trobava Eva Ortiz, actual secretària del PPCV, van aconseguir desbloquejar aquesta documentació, i després dels tràmits administratius pertinents, van aconseguir que els fons arribaren a Dénia.

 

Cercar notícies
Agenda