El primer Festival d'Arts Escèniques de la Diputació impulsa l'activitat de grups de la comarca 

El primer Festival de Artes Escénicas de la Diputación impulsa la actividad de grupos de la comarca
  20/10/2020

Es destinen més de 47.000 euros per a realitzar actuacions en nou municipis i en l'EATIM de Jesús Pobre 

L'àrea de Cultura de la Diputació d'Alacant ha presentat el primer Festival d'Arts Escèniques Tardor 2020, que destina 47.616 euros per a impulsar l'activitat de companyies professionals de la Marina Alta. La iniciativa intenta contribuir a la reactivació de les arts escèniques i pal·liar els efectes negatius de la crisi del coronavirus en aquest sector de la cultura. 

Els ajuntaments de la comarca que rebran les ajudes són Dénia, Xàbia, Calp, Teulada, Ondara, Pedreguer, Beniarbeig, El Verger i El Ràfol d’Almunia, Calp. A ells s'uneix l'entitat local Jesús Pobre. 

En el conjunt de la província, el Festival d'Arts Escèniques té un pressupost de 280.000 euros per al desenvolupament de 119 actuacions i espectacles en les modalitats de teatre, teatre infantil, circ i dansa, que s'oferiran en les pròximes setmanes.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha subratllat el bon acolliment del festival tant entre els municipis com entre els professionals. Segons ha explicat, es pretén “acostar la cultura fins a l'últim racó i implicar els ajuntaments en aquest gran projecte”. S'han previst mesures de flexibilització donada la incertesa derivada de l'actual situació d'emergència sanitària. “Els ajuntaments podran canviar el format en viu per accions en línia, virtuals o en streaming en cas que així ho obligue les mesures dictades per les autoritats sanitàries. Garantim així que es puguen dur a terme les representacions”, ha assegurat la diputada.

Totes les propostes presentades pels municipis es poden consultar en la pàgina web informativa festivalartesescenicasalicante.es desenvolupada per a contribuir a donar-li la major visibilitat al Festival Provincial d'Arts Escèniques.

Subscriu-te!