El projecte per col·locar vàters públics en la zona residencial del Montgó continua endavant

  • El proyecto para colocar  váteres públicos en la zona residencial del Montgó sigue adelante
  • El proyecto para colocar  váteres públicos en la zona residencial del Montgó sigue adelante
  • El proyecto para colocar  váteres públicos en la zona residencial del Montgó sigue adelante
  28/12/2020

Suplir una de les carències històriques en la zona residencial del Montgó, com és la manca de vàters d'ús públic, és una de les mesures que remena l'equip de govern de Dénia. I la tasca de disseny de les cabines que allotjaran l'excusat i de buscar algun tipus de finançament es li ha encomanat al regidor de Desenvolupament del Clavegueram, Mario Vidal, de Gent de Dénia. D'aquesta forma, en els pròxims mesos, s'oferiria un servei d'utilitat per a senderistes i visitants del Parc del Montgó, si bé les condícies estarien fora de la zona de màxima protecció del Parc Natural. S'estudia col·locar-los, per tant, en la zona urbana. 

El principal problema per a instal·lar els vàters públics són les possibles incompatibilitats amb les normes sanitàries dictades amb motiu de la pandèmia encara que fonts consultades indiquen que es facilitaran botelles de gel hidroalcohólico i baietes d'un sol ús, perquè les persones que entren a les cabines facen una neteja ràpida. Encara no s'ha decidit en quins punts se situaran.

Les condícies químiques portàtils són una solució utilitzada en grans ciutats per a combatre les miccions en la via pública, una de les conductes incívicas de les quals més es queixen els veïns. En el cas del Montgó, es tracta d'evitar imatges d'excrements o de gent originant darrere d'un arbre, i més tenint en compte de què es tracta d'un parc natural. 

En tot cas, Mario Vidal descarta l'opció d'instal·lar condícies públiques transparents, i de disseny, com els de Tòquio, una moda que causa furor entre veïns i visitants de la capital nipona, sempre segons les fonts a les quals ha tingut accés aquest periòdic. S'optaria per un disseny sobri i amb colors que no causaren estridències, a l'estil dels quals realitza l'artista Inocencio Santos, que d'innocents també hi ha en el món de l'art. 

 

Subscriu-te!