Els Poblets: PSPV i Compromís deixen fora de l'equip de govern al PIREE

Els Poblets: PSPV i Compromís dejan fuera del equipo de gobierno al PIREE
  26/02/2020

Un conflicte urbanístic ha estat el detonant

Els socis majoritaris de l'equip de govern d' Els Poblets (PSPV i Compromís) han decidit deixar fora de l'executiu local a el Partit Independent de Residents Europeus dels Poblets (PIREE).
La decisió ha estat adoptada la setmana passada mitjançant decret d'alcaldia per la "pèrdua de confiança en la gestió de les àrees delegades al regidor Francisco J. Pérez".

Aquest últim ha atribuït el fet a la sol·licitud de la seua part d'uns informes jurídics a través del servei territorials d'Urbanisme a Alacant "no sense abans comunicar-ho a l'equip de govern", respecte a, segons ell, un punt conflictiu que volia dur-se a ple i que podria fer incórrer a Ajuntament en una possible il·legalitat. En concret, segons apunta en el comunicat "l'oficina tècnica pretenia exigir uns veïns el pagament d'importants sumes de diners per al pagament d'unes obres municipals, desobeint una sentència anterior del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana".

La nota incideix que la qüestió, abordada en el ple de data 6 de maig de 2019, va ser ajornada a l'espera d'aquests informes, fins que en la sessió de 4 de novembre l'assumpte va ser inclòs novament en l'ordre del dia per a sotmetre a votació aquest punt. "Davant la no recepció dels informes sol·licitats, els vaig reclamar i em van comunicar que de el mateix ajuntament els havien rebutjat per no considerar-los necessari i no podent votar en contra o a favor, per no tenir la informació necessària sobre la legalitat de l'acord, vaig decidir abstenir-me i el punt va ser aprovat per majoria absoluta de deu vots, amb la meua única abstenció ", apunta Pérez. Així mateix, especifica que en el ple de 13 de gener 2020 va aprovar, una altra vegada sense el seu vot favorable, desestimar unes al·legacions sobre aquest assumpte presentades per veïns afectats i continuar amb la seva execució, el que va propiciar la presentació de diversos recursos per part dels afectats que estan pendents de resolució pels tribunals.

"Si la falta de confiança es deu al fet que no he volgut donar el meu vot favorable sense informar-me prèviament, a alguna cosa que podia implicar una greu responsabilitat, no només per a mi, sinó també per als altres membres del propi equip de govern, em declare culpable "afirma el regidor del PIREE qui afirma "tenir la consciència tranquil·la ja que crec que l'Ajuntament ha d'actuar sempre amb transparència i respecte a la legalitat, sense incórrer en abusos de poder, siga quina siga la ideologia, la militància o la nacionalitat de els ciutadans afectats ". En això, reitera "haver estat fidel al jurament d'acatament a la llei que vaig fer al prendre possessió del meu càrrec el passat mes de juny, el que no sé si altres ho han estat tot i que el temps i l'administració de justícia ho diran".

<<< Tornar a la portada