En marxa el Concurs de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia

En marcha el Concurso de Cocina Creativa de la Gamba Roja de Dénia
  17/01/2023

L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta ha iniciat el procés de selecció dels participants del Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia, que se celebrarà dimarts que ve 28 de febrer. Un jurat format per professionals i crítics gastronòmics seleccionarà als huit finalistes que elaboraran els seus plats en la zona central del Mercat Municipal. 

En el concurs podran participar els cuiners professionals vinculats a una empresa d'hostaleria o un centre de formació en gastronomia. Tenen de termini fins al 13 de febrer per a inscriure's, emplenant la fitxa en línia disponible en la web oficial del certamen, www.gambarojadedenia.com, on hauran de mostrar les seues proposades culinàries, que tindran a la gamba roja com a matèria primera principal de les elaboracions. Els noms dels finalistes es donaran a conéixer en la web oficial del certamen el 15 de febrer a les 20 hores.

Experts culinaris, xefs i crítics gastronòmics de renom nacional seran els encarregats d'avaluar la presentació, el gust i la importància de la gamba roja en cadascuna de les receptes finalistes per a triar als guanyadors del certamen. El primer classificat rebrà un premi en metàl·lic de 2.500 €, mentre que el segon i tercer classificat obtindran un xec de 1.500 € i 1.000 €, respectivament, al costat d'una escultura commemorativa de Toni Marí.

El Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia arriba enguany a la seua onzena edició convertit ja en una cita de referència en el calendari gastronòmic nacional, que atrau a cuiners consolidats i novells. El seu repte serà millorar a través de les seues creacions - si és això possible - un dels productes gurmet més cobejats del món, la gamba roja de Dénia.

<<< Tornar a la portada