Es filtra per les xarxes la suspensió de les Festes de Juliol de Pedreguer i l'Ajuntament ho fa oficial

Es filtra per les xarxes la suspensió de les Festes de Juliol de Pedreguer i l'Ajuntament ho fa oficial
  18/04/2020
Es va desestimar traslladar-les a setembre o octubre

Pedreguer tampoc tindrà festes patronals, que estaven previstes del 10 al 19 de juliol. Estava cantat que, seguint la tendència general, no anaven a poder-se celebrar amb normalitat i tot apuntava que la decisió de comunicar la seua suspensió s’acabaria de consensuar en els pròxims dies. Tanmateix, però, la notícia s’ha anticipat per les xarxes, a través d’un comunicat que s’ha filtrat, per la qual cosa l’Ajuntament ha optat per fer-ho oficial. 

Les raons són obvies. L’estat d’alarma sanitària no garanteix que es puguen celebrar les festes com cal, ni tan sols queda clar que es permitisca l’aglomeració de gent en els pròxims mesos. “Tant la Comissió, com l'Ajuntament i altres col·lectius directament afectats, com és el cas de la Quintà 2020, han volgut fer prevaldre la salut i la seguretat de les persones, així com el mateix bé de les festes, que es mereixen celebrar-se amb tot el seu esplendor i lluïment”, assenyalen les fonts municipals”.

D’altra banda, s’ha barallat la possibilitat de traslladar les festes als mesos de setembre o octubre, “però s'ha considerat que és una opció que suposaria un pegat que reduiria l'esmentada categoria de les festes de juliol i una inversió i un esforç notable per part dels festers i festeres que no garanteix el lluïment de la festa i que suposa un risc donada la inestabilitat de l’oratge durant aquests mesos”.

A més, la Comissió i l’Ajuntament considera que les celebracions festives no són ara una prioritat, “raó per la qual també consideren necessari que part dels diners destinats a les festes de 2020 ajuden a dotar el fons per ajudes socials i econòmiques”.

El factor turístic i econòmic -pel gran impacte sobretot en els bars i comerços locals- també ha influït en la presa de decissió. No anava a ser mai el mateix. Malgrat tot, “i en funció de com evolucione la situació, s'ha acordat estudiar la celebració d'algun tipus d'acte festiu durant els mesos propers per tal de mantenir viva la il·lusió per la gran festa que Pedreguer viu i gaudeix de manera tan intensa al voltant del 15 de juliol”.

¡Suscríbete!