Estil de vida mediterrani en essència

  • Estilo de vida mediterráneo en esencia
  • Estilo de vida mediterráneo en esencia
  • Estilo de vida mediterráneo en esencia
  • Estilo de vida mediterráneo en esencia
  • Estilo de vida mediterráneo en esencia
  • Estilo de vida mediterráneo en esencia
  • Estilo de vida mediterráneo en esencia
  • Estilo de vida mediterráneo en esencia
  03/10/2021

Els Magazinos presenta la seua manera d'entendre la cuina des de la sostenibilitat, la tradició i la inclusió a Alacant Gastronòmica

Polp de Dénia sec a la flama, sardines de la llotja de Xàbia en escabetx, els tallers inclusius del projecte Inclou-em, tomaques i oli. Amb aquest menú i amb una carta plena de projectes relacionats amb la manera de fer i d'entendre una gastronomia que s'alimenta de la tradició i de la relació de la cuina amb l'entorn, Els Magazinos va participar el diumenge passat a Alacant Gastronòmica. Va ser una jornada d'intercanvis, de compartir, de diàleg i també d'emocions. Sobre els escenaris de la fira, es van presentar les propostes que el mercat gastronòmic de Dénia i la Marina Alta prepara per a la nova temporada i es van donar a conéixer també algunes de les seues actuacions, lligades totes elles a la sostenibilitat i a aqueix estil de vida mediterrani del qual fa gala el certamen.

Cuina de Territori, un dels seus programes estrela i segell propi de l'aposta d'Els Magazinos pel producte de proximitat i de temporada, va servir de model d'implicació amb la tradició i l'entorn. De caràcter mensual, advoca per l'ús dels productes que la mar i la terra donen en cada època de l'any i és l'aparador d'agricultors, mercats i llotges de la comarca. En l'estand de l'Exquisit Mediterrani, Andrés Soler (Ostrarium) i Pilar Pinilla (El cachirulo) van donar compte d'això amb el seu polp i les seues sardines.

Si una altra cosa té clara el mercat gastronòmic del barri de Baix la Mar, és el seu compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. I els treballa des de la gastronomia amb projectes com el Bar Inclou-me de el mercat d'un món millor. A través de 15 tallers o màster class, concebuts com una formació dual adaptada per als alumnes de col·legi Raquel Paya, s'està donant forma a la posada en funcionament d'un bar que serà portat pels propis alumnes. Els alumnes José Luis, Vicent, Nolan, Tania, Elena, Jennifer i Ana no sols van ser els protagonistes de la presentació del projecte sinó que es van encarregar també del servei poc abans en l'acte celebrat en l'Exquisit Mediterrani. 

Va arribar l'hora de parlar de gastronomia, agricultura i futur de la mà de Quico Pastor, Toni Santacreu, Héctor Carrió i José Tudela, els qui van oferir les seues visions diferents de l'agricultura. El missatge va ser clar: el futur de l'hostaleria no s'entén si no va de la mà de l'agricultura. Cal enfortir per tant el vincle entre l'una i l'altra i ha d'haver-hi una col·laboració estreta entre tots dos sectors. Els Magazinos va presentar també el concurs de la millor tomaca i el vídeo de la seua oda a la tomaca, a més del calendari de fires que projecta a partir d'octubre. Ho obrirà la fira del formatge de la Comunitat Valenciana. Li seguiran l'oli, l'embotit i una mostra de coques.

La jornada, com no, va deixar bon sabor de boca en els participants i els assistents. I també alguna sorpresa fora de programa, com la presentació del projecte Bancalet per part de Vicent Martí, de l'Oficina de la Ciutat Creativa de la Gastronomia, o la presència del youtuber mallorquí amb més de 300.000 subscriptors que parla de la seua vida en el camp, Miquel Montoro. 

<<< Tornar a la portada