FGV conclou la transformació dels passos a nivell en encreuaments semafòrics adaptats al tramvia 

FGV concluye la transformación de los pasos a nivel en cruces semafóricos adaptados al tranvía 
  02/08/2021

Ferrocarrils Generalitat Valenciana (FGV) ha completat els treballs de tranviarización en l'encreuament de la via del tren amb el carrer Metge Manuel Vallalta. Amb anterioritat, es van realitzar obres en les interseccions amb les glorietes del Pou de la Muntanya i Juan Chabás. D'aquesta manera, s'han transformat els antics passos a nivell ferroviaris en encreuaments semafòrics. 

Les obres, que s'han coordinat amb l'Ajuntament, han permés també condicionar dues noves parades al llarg del traçat del futur tramvia que finalitza en l'estació de Dénia. Ara, el tren està sense servei i entrarà en funcionament una vegada que finalitzen les obres de modernització en el conjunt de la Línia 9 del TRAM d'Alacant (Benidorm-Dénia).

Segons la Conselleria, l'avinguda Joan Fuster ha quedat més ben integrada urbanísticament, acabant amb la divisió que suposava el trenet en tallar Dénia pel seu costat sud. 

Respecte a les obres executades en la primera fase, FGV va condicionar una plataforma tramviària segregada dels vials paral·lels, millorant l'accessibilitat i seguretat dels passos per als vianants d'aquesta intersecció. Al seu torn, la intervenció arqueològica duta a terme ha permés conservar la muralla del sistema defensiu medieval del Raval del Fortí.

Subscriu-te!