Francisco Manuel Vargas guanya el concurs de cartells de carnestoltes Pego 2019 amb Mascarones

Francisco Manuel Vargas guanya el concurs de cartells de carnestoltes Pego 2019 amb Mascarones
  18/02/2019

 

El Concurs de Cartells de Carnestoltes 2019, convocat per les Regidories de Festes i Cultura de Pego, ha tingut com a guanyadora l’obra Mascarones de l’artista gràfic de Ciutat Real, Francisco Manuel Vargas Sanroma.

       Els portaveus del jurat han argumentat la tria de l’obra de Vargas el fet de ser molt complet amb els colors del poble i representa tots els elements distintius del carnestoltes pegolí, a banda de trencar amb els conceptes que han il·lustrat el carnestoltes les anteriors edicions.

       L’obra, guardonada amb 500 euros en metàl·lic, ha estat triada pel jurat com la més representativa i novedosa dels vint-i-quatre treballs presentats, on el jurat ha destacat també el cartell anomenat De festa a Pego per adjudicar-li el premi de 100 euros al millor artista local a la seua autora Andrea Balaguer Ribera.

       L’elecció ha iniciat el compte enrere d’una celebració que tindrà el proper dissabte el primer capítol de la trilogia amb la Baixada al Riu de Bullent, després de la vesprada del pregó de carnestoltes de divendres.

 

       Aquest preludi donarà pas el 2 de març a la jornada central del carnestoltes pegolí, que, segons l’alcalde i regidor de Festes, Enrique Moll, compta amb substancioses novetats. D’aquestes, les principals estan els carnestoltes infantil del dissabte de matí torna a comptar amb la col•laboració de les AMPES dels col•legis, que, segons ha dit “s’han involucrat després de moltes edicions d’absència per fer la desfilada més lluidora, el que hem tractat de completar des de l’Ajuntament amb un concert de Dani Miquel al acabar el trajecte al passeig Cervantes, i que la desfilada dels premis a la millor colla disfressada retorna horari tradicional de mitjanit”. Respecte a aquest últim acte, ha ressenyat que serà obert amb un camió com a reclam per a evitar els botellons dels últims anys per les afores.

Subscriu-te!